Közlemény – DK: Miskolcon európai polgárok élnek

Budapest, Miskolc – Úgy tűnik, Miskolc fideszes vezetője megértette a Kazahsztánba látogató Orbán Viktor üzenetét, és sokkal inkább keleti kényúrként viselkedik, mint egy európai város demokratikusan választott elöljárójaként.

Múlt héten személyesen győződtünk meg arról, hogy hogy a számozott utcák bontása során csak az ott élőkről feledkeztek el. A polgármesteri hivatal nem kínál megoldást éppen a legszegényebb, legnehezebb helyzetben lévő családoknak.

Az is kiderült, hogy a polgármester a város közbiztonságának javítását önkormányzati körzetenként kinevezett hatáskör nélküli “sheriffekkel” képzeli el. Nekünk van egy egyszerűbb javaslatunk: fejezzék be a folyamatos zaklató igazoltatásokat a közterületeken, ezzel a valódi rendőrség sok energiája szabadul fel az igazi bűnözök üldözésére.

Ezek után nem meglepő, hogy Kriza Ákos polgármester elutasította a Gyermekétkeztetési Alapítvány ajánlatát, hogy húsvét idején segítsenek a város legszegényebb gyermekeinek gondjain. Európában elképzelhetetlen, hogy egy városvezetés a propagandát fontosabbnak higgye, mint az éhezés enyhítését.

Jó hír, hogy a város polgárai másképp gondolkodnak, mint a polgármester. A civilek által szervezett ételosztás bizonyítja, hogy Miskolc is Európához tartozik. A Demokratikus Koalíció mindent elkövet azért, hogy biztosítsa Európa polgárainak jogait, Miskolcon és mindenütt másutt Magyarországon.

– Niedermüller Péter, EP képviselő, a DK alelnöke és Tompa Sándor, a DK miskolci önkormányzati képviselője –