Közlemény – DK: Már megint elugrott a rossz hír elől Kriza Ákos Miskolc polgármestere

Miskolc – A nyári gyermekétkeztetés támogatására kiirt pályázat eredménye megjelent. A kormany.hu-n június 8-án közzétett dokumentumban önkormányzatonként szerepel az elnyert támogatási összeg, a belőle biztosítható adagszám és az ingyenes étkeztetésben részesíteni tervezett gyermekek száma.

A nyertes települési önkormányzatoknak a nyári szünidő alatt legalább 43, legfeljebb 53 napon keresztül kell biztosítania a rászoruló gyermekeknek a napi egyszeri egészséges, friss alapanyagokból készített meleg ebédet.

Átolvastuk többször a táblázatot, de Miskolcot nem találtuk.

Biztosan volt valami kizáró ok, gondoltuk jóhiszeműen. De hiszen a budapesti kerületek, megyei jogú városok is pályáztak és nyertek.

Mi van Miskolccal?

Kriza Ákos erről is úgy gondolja, rossz hírét viszi a városunknak, ha kiderül, vannak nyáron éhező gyerekeink?

Merthogy vannak, az biztos. A legutóbbi közgyűlésen szereplő gyermekjóléti beszámoló szerint is közel 6000, azaz hatezer gyerek jogosult rendszeres gyermekvédelmi támogatásra.

Nos, a majdnem 6000 gyerek érdekében pályázhatott volna Miskolc azért, hogy legalább a nyári 43 napon (amikor nincs bölcsi, ovi, iskola) egyszeri meleg ételt kaphassanak, állami pénzzel megsegítve.

De nincs a nyertesek között Miskolc. Miért?

– Tompa Sándor –