Közlemény – Demokratikus Koalíció: Mit preferálnak a miskolci fideszesek?

Akt.:
Miskolc – A Demokratikus Koalíció miskolci Szervezete 2014. november 27-én körkérdést intézett Miskolc Város Önkormányzati képviselőihez. Azt tudakoltuk, vajon milyen fenntartású (állami, korábban önkormányzati, egyházi, magán, alapítványi) bölcsődébe/óvodába/iskolába/gimnáziumba/szakiskolába vagy szakközépiskolába jár a Város döntéshozóinak gyereke/unokája?

Ismerjük a hazánkat irányító Fidesz szándékait: a közoktatásban csökkenteni tervezik a gimnáziumi képzés arányát, a szakképzés átalakításával egyirányú utcába kívánják terelni fiatalokat és tovább nehezítik a felsőoktatásba bejutást a felvételi rendszer átalakításával.

Szerettük volna megtudni, hogy saját személyes példamutatásuk és politikai döntéshozó szerepük hogyan kapcsolódik össze amikor Miskolc intézményei, iskolái színvonalának megőrzéséről, emeléséről döntenek?

Kíváncsiak voltunk, hogyan gondolkodnak Miskolc Fidesz-es vezetői a saját gyerekeik, unokáik számára is színvonalas, jövőt biztosító tudást adó intézményrendszerről?

Nos válaszaikat december 4-ig vártuk!

Ezúton tájékoztatjuk Miskolc város érdeklődő állampolgárait, a Fidesz-KDNP egyetlen helyi képviselője sem kívánta Önökkel megosztani azt az információt (azaz nem válaszoltak), hogy ők milyen fenntartású intézményekben, iskolákban látják a jövőt!

– dr. Tompa Sándor, önkormányzati képviselő, a DK Miskolc elnöke és Varga Gergő, DK Miskolc szervező –