Közlemény – Az utazók döntöttek: Lillafüred elnyerte a TripAdvisor Kiválósági Tanúsítványát

Miskolc-Lillafüred – Lillafüred elnyerte a legnagyobb turisztikai közösségi weboldal, a TripAdvisor Kiválósági Tanúsítványát. A 2010-ben létrehozott Kiválósági Tanúsítvány díjat azok a vendéglátóhelyek, látnivalók, szállások nyerik el, amelyek a TripAdvisor webhelyen az utazóktól folyamatosan kiváló értékelést kapnak. A Kiválósági Tanúsítványt elnyerő vendéglátóhelyek a TripAdvisornak, a világ legnagyobb utazási oldalának elitjét képviselő turisztikai szolgáltatások.

Az utazók azért látogatnak el a TripAdvisorra, hogy megtervezzék és lefoglalják a tökéletes utazást. A Tanúsítvánnyal azokat a szállásokat, látnivalókat és étkezőhelyeket ismeri el a világ legnépszerűbb turisztikai közösségi médiacsatornája, amelyek lehetővé teszik a tökéletes utazásokat. A Kiválósági Tanúsítvány nyerteseinek kiválasztása során a TripAdvisor egy saját fejlesztésű algoritmust használ a díjazottak meghatározására, amely figyelembe veszi az utazók által a TripAdvisoron közzé tett értékelések és vélemények minőségét, mennyiségét és frissességét 12 hónap adatait felhasználva, továbbá a vállalkozások, látnivalók működésének időtartamát és azok rangsorát az oldal népszerűségi indexén. Ahhoz, hogy megfelelő jelölt legyen, egy vállalkozásnak összességében legalább 4 buborékkal kell rendelkeznie a TripAdvisor 5 buborékos osztályozási skáláján, értékeléseinek száma meg kell hogy haladja a meghatározott minimumot, valamint profiljának legalább 12 hónapja szerepelnie kell a TripAdvisoron.

Lillafüred ebben az évben elnyerte a TripAdvisor Kiválósági Tanúsítványát a vendégértékelések alapján – azonban tudjuk: ahhoz, hogy ez a minősítés fenntartható legyen, még nagyon sok munka áll a város és a desztinációmenedzsment szervezet előtt. Éppen ezért két héttel ezelőtt egy kertészekből, városüzemeltetési és turisztikai szakemberekből álló munkacsoport járta be a az üdülőterületet és készített feljegyzést arról, hogy a következő időszakban milyen felújítási, javítási munkákra van szükség, annak érdekében, hogy a turisztikai szezonban Lillafüredre látogató vendégek még több pozitív élménnyel térhessenek haza. A bejárás után a munkacsoport már megkezdte a karbantartási, felújítási munkálatok előkészítését. Emellett tervezés is folyamatban van. Lillafüred idén ünnepli klimatikus gyógyhellyé nyilvánításának 80. évfordulóját, így a város az év második felében nagy eséllyel pályázik gyógyhelyfejlesztési GINOP pályázati forrásra, hogy még több élményelem és még rendezettebb környezet várja a jövőben a turistákat.

– Koczák Szilvia, sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala –