Közlemény – Adománygyűjtést szervez az MSZP

Miskolc – Adományokat gyűjt és oszt a nehéz sorsú, rászoruló családoknak az MSZP Miskolcon: a szocialisták – akárcsak az elmúlt több mint 20 évben – idén is több karitatív akciót szerveznek decemberben, karácsony környékén. Minderről dr. Varga László országgyűlési képviselő, az MSZP megyei és dr. Simon Gábor önkormányzati képviselő, a párt miskolci elnöke beszélt pénteken Miskolcon.

Elmondták: manapság az országban, Miskolcon nagyon sokan szorulnak segítségre. Egyre több a nehéz helyzetben élő család, egyre több a nélkülöző gyerek. Mindez a kormányzat politikájának következménye, egyes felmérések szerint már az 5 milliót is eléri a létminimum környékén élők száma. Az MSZP, amelynek, mint szociáldemokrata pártnak, alapértéke a szolidaritás, karitatív akciókkal idén decemberben is megpróbál közvetlenül tenni ezekért az emberekért.

A párt országos szervezete például cipősdoboz akciót hirdetett. Ennek lényege, hogy mindenki, aki csak tud, egy cipősdoboznyi adománnyal segítse a párt karitatív tevékenységét. Bármilyen új, vagy használt, de jó állapotú gyermekjátékkal, könyvvel, irodaszerrel, saját készítésű ajándékkal, ruhaneművel. Mindezt csomagolja be egy tiszta cipősdobozba, írja rá, hogy kisfiúnak, vagy kislánynak szánja, s juttassa azt el az MSZP-hez (3530 Miskolc, Corvin u. 9. Információ: miskolc@mszp.hu, 46/504-904 103-as mellék).

Az összeállított csomagokon kívül természetesen más adományokkal, akár pénzzel, tartós élelmiszerrel, csomagolás nélkül is támogathatják a nélkülöző gyerekeket, családokat. Az összegyűlt adományokat az MSZP a karácsony előtti napokban eljuttatja a rászorulóknak.

Csakúgy, mint tavaly, idén is szervez a párt az ünnepek környékén ételosztást Miskolcon, ennek pontos időpontjáról, helyszínéről a későbbiekben tájékoztatnak.

– Az MSZP miskolci szervezete –