Közlemény – A rendőrségnek nincs tudomása észak-magyarországi gyerekek elrablásáról

Közlemény – A rendőrségnek nincs tudomása észak-magyarországi gyerekek elrablásáról
Miskolc – Minden valóságalapot nélkülöz az az internetes közösségi oldalakon terjedő, rosszindulatú híresztelés, miszerint a közelmúltban észak-magyarországi gyerekeket raboltak volna el.

Az elmúlt napokban több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőri szerv tudomására jutott olyan internetes közösségi oldalakon terjedő, 2015. április 4-én közzétett rosszindulatú híresztelés, miszerint a közelmúltban észak-magyarországi gyerekeket raboltak el szlovák rendszámú autókkal.

A „hír” teljes tartalma egy weboldalon ráadásul csak úgy tekinthető meg, ha azt az olvasó közösségi fiókján keresztül ismerőseivel is megosztja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton tájékoztatja a közvéleményt, hogy a híresztelés rosszindulatú, az minden valóságalapot nélkülöz és alkalmas lehet arra, hogy az iskoláskorú gyermekek szüleiben zavart, vagy nyugtalanságot keltsen.

A rendőrség ezúton is felhívja a polgárok figyelmét az internet etikus, felelősségteljes használatára.

Egy-egy közlés tartalmának megosztása előtt mindenképpen ajánlott meggyőződni annak valóságtartalmáról. A rendőrség tapasztalatai szerint több esetben is előfordult már, hogy olyan „tények” terjedtek a hálózaton, amelyeknek nem volt valós alapjuk. Az információk megfelelő szűrésével és körültekintő kezelésével megelőzhető az indokolatlan riadalomkeltés szűkebb, vagy tágabb környezetünkben.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –