Uncategorized

2016.10.05. 12:47

Családias családi gyógyszertár Miskolcon

A Mária Gyógyszertár huszonkét éve létezik Miskolcon, a Vologda városrész határán. Építése, szépítése, fejlesztése és üzemeltetése is egybeforrt a Majoros családdal.

A Mária Gyógyszertár huszonkét éve létezik Miskolcon, a Vologda városrész határán. Építése, szépítése, fejlesztése és üzemeltetése is egybeforrt a Majoros családdal.

Belépve a gyógyszertár ügyfélterébe az ember valahogy úgy érzi, olyan helyen jár, ahol családias hangulat fogadja, ahol meghallgatják és szívesen adnak neki tanácsot, és abban is biztos lehet, azzal a medicinával fog távozni, amire szüksége van. Ebben a mosolygós és segítőkész gyógyszerészek mellett bizonyosan szerepet játszik maga az épület, amely kívülről egy kellemes otthon hangulatát árasztja, vagy éppen a belső térben mindenhol visszaköszönő matyó motívumokkal díszített fafaragások.

Fontos a bizalom

De maga a gyógyszertár áraszt egy olyan családias hangulatot, aminek az oka akkor válik nyilvánvalóvá, amikor megtudjuk: a Majoros család saját „gyermekéről” van szó, amelyért az elmúlt több mint két évtizedben mindent megtettek. Dr. Majoros Krisztina olyan szeretettel és csillogó szemekkel mesél nekünk a történetükről és a mindennapi munkáról, hogy kedvet kap az ember ahhoz, ezentúl mindig itt vásárolja meg a szükséges gyógyszereket.

- 1994-ben a szüleim önerőből építették meg az épületet és indították el a gyógyszertárat, ma már ott tartunk, hogy Martinkertvárosban és Kistokajban is van egy gyógyszertárunk. Jelenleg 22 főt foglalkoztatunk, ebből 8 fő gyógyszerész – mesél a fejlődésről.

Köszönhetően az épületben működő orvosi rendelőnek, a traumatológus főorvos édesapának és az évek alatt kialakult jó szakmai kapcsolatoknak, a Mária Gyógyszertár kézi gyógyszertárakat, orvosokat is ellát. De az eltelt huszonkét év alatt olyan biztos pontja lett a környéknek is, ahová rendszeresen visszajárnak a betegek, ismerősként üdvözölve az itt dolgozókat.

Szívesen segítenek

- Egy gyógyszertárban nagyon fontos a bizalom. Látjuk a visszatérő vásárlóinkon, hogy nemcsak a gyógyszertárhoz ragaszkodnak, de egyes kollégákhoz is, név szerint keresik őket, ha betérnek. Szívesen beszélgetnek és kérnek tanácsokat is, ami nemcsak nekünk jó, de nekik is könnyebben tudunk így segíteni – hangsúlyozza dr. Majoros Krisztina.

A gyógyszertár vezetője azért is fontosnak tartja a személyes beszélgetéseket, mert a szakrendeléseken nem mindig van lehetőségük a betegeknek, hogy minden őket érdeklő kérdést feltegyenek. Ugyanakkor a gyógymó­dok, gyógyszerek kapcsán sok fals információ jelenik meg az interneten, vagy terjed szájról szájra, amelyeket nem árt, ha egy szakember tisztába tesz, mielőtt a beteg olyan pirulát szedne be, amelyre nincs is szüksége.

- Sok munkánk van ebben a gyógyszertárban, oda kell figyelni és követni a szakmai híreket, eseményeket, hiszen folyamatos a változás törvényileg is – teszi hozzá a szakgyógyszerész.

A bizalom és a szakmai felkészültség mellett nagy vonzereje a Mária Gyógyszertárnak a jó megközelíthetősége és az egyszerű parkolási lehetőség is. Ahogy dr. Majoros Krisztina meséli, az is előfordul, hogy a vásárló még a motort sem állítja le az autóban, amíg beszalad megvenni, amire szüksége van.

Cégtörténet

A Mária Gyógyszertárat dr. Majoros Krisztina szülei, dr. Majoros István Zoltán, a B.-A.-Z. Megyei Kórház baleseti sebész főorvosa, a megye első magánorvosi vállalkozója és Kol­lár­csik Mária, a kórszövettani labor vezető asszisztense építette és nyitotta meg. Édesanyja feladta az állását és ő volt az „építésvezető”, róla, tiszteletére kapta a gyógyszertár a nevét is.

A tervek szerint egy csoportpraxist alakítottak volna ki az épületben szakrendelésekkel, ez azonban áttervezésre került mire kész lett az épület. Édesapja végül több kollégájával praktizált az épületben helyet kapó orvosi rendelőben, az emeleten lakás került kialakításra, és megszületett a gyógyszertár terve, amelyet hamarosan meg is nyitottak 1994-ben.

Krisztina közgazdászként szerzett eredetileg diplomát, és az üzletmenetben vett részt az évek során, ám azt szerették volna, ha a családé marad a gyógyszertár, ezért később döntött úgy, hogy megszerzi a gyógyszerész szakmát. Harminckét évesen jelentkezett az egyetemre, 2009-ben diplomázott és azóta dolgozik teljes jogú gyógyszerészként. 2012-től már szakgyógyszerész a családi vállalkozásban. Az épület egyedi megjelenését és hangulatát meghatározó, a gyógyszertár ügyfélterében és a tárgyalóban található, hivatalos megnevezés szerint habos piros színű, matyó mintás bútorok, fadíszek és faragások édesapja gyógyító munkájának köszönhetőek. Egykori betege, Kovács András népművész készített egy ládikát hálából a családnak. Ez annyira megtetszett nekik, hogy további bútorokat rendeltek a népművésztől és fiától, Szabolcstól.

Mária Gyógyszertár

3525 Miskolc,

Mátyás Király u. 96.

Tel.: 46/412-415

E-mail:

Nyitvatartás:

Hétfő–Péntek: 8.00–19.00,

Szombat: 8.00–12.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!