Közlemény – A Miskolci Önkormányzat válasza a Jobbik sajtótájékoztatójára

Miskolc – Válasz a Jobbik „Idén sem jut pénz a zúzalékos utakra Miskolcon?” címmel 2014. június 3.-án tartott sajtótájékoztatójára.

A módosított költségvetésnek megfelelően, idén csaknem 60 millió forint áll rendelkezésre a zúzalékos utak javítására. Tavaly ezekre a munkákra jóval kevesebbet, 45 millió forintot költött a város.

A zúzalékos utak javítására, rekonstrukciójára kiírt közbeszerzési eljárás folyamatban van, a héten már nyertest hirdet a Városgazda Kft. A szerződés megkötését követően elkezdődik a munkavégzés.

Az elsődleges ütemterv szerint a rendelkezésre álló összeg mintegy 20 utca teljes felújításához elegendő. Az ütemezést, a képviselői és lakossági igények, bejelentések alapján készítették el.

A felújításra váró utak között van a Jónás-hegy utca is, amellyel kapcsolatban mai sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő azt mondta, „az ügy elakadt, a munka nem kezdődött meg”.

A Városgazda Kft. hetente 150-200 tonna zúzott követ szállít részleges útjavításra a képviselők, valamint a lakosság által jelzett területekre, ahol a lakók illetve a képviselők szervezésében saját hatáskörben terítik a követ, vagy a Városgazda munkatársai végzik azt.

– Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala –


Közlemény – Jobbik: Idén sem jut pénz a zúzalékos utakra Miskolcon?

Miskolc – Az idei költségvetés tárgyalásakor a városvezetés folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy sokkal több pénz fog jutni a városüzemeltetési feladatok ellátására, azonban azt kell tapasztalnunk, hogy ebből a választók semmit sem érzékelnek – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán. tovább »