Közlemény – A Jobbik nemet mond a díjemelésekre Ongán

Hegedűs Edgár
Hegedűs Edgár - © Fotó: Jobbik
Onga – A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a város nemrég megválasztott képviselő-testületének többsége, Madzin Tibor polgármester javaslatára díjemelésekkel kezdte meg a munkát, ezzel is növelve a lakosság anyagi terheit.

Ongán drágulnak az oktatási, nevelési intézményekben fizetendő térítési díjak, az önkormányzat intézményeiben fizetendő étkezési térítési díjak, a közterület-használati díjak, a temetői szolgáltatások díjai és többek között az önkormányzati intézmények helyiségeinek bérleti díjai is.

Hegedűs Edgár, a Jobbik önkormányzati képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „Nem áll módomban egyetlen olyan javaslatot sem támogatni, amely nem az itt élő emberek érdekeit szolgálja, márpedig ezek az intézkedések nem azt teszik.”

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az oktatási intézményekben fizetendő térítési díjaknak az emelése például azokat a családokat érintheti főként, ahol a szülők egy vagy két gyermeket nevelnek és járatnak óvodába vagy iskolába. Ezek a családok a jövedelmeik miatt az esetek többségében nem jogosultak kedvezményekre. Így az emelés őket terheli leginkább, ellenben például azokkal a családokkal, ahol a gyermekek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, nekik továbbra is 100%-os térítési támogatás biztosított.

A Jobbikos képviselő a sajtótájékoztató végén elmondta: nem a lakosság terheit kell növelni, hanem be kell vezetni a Jobbik által javasolt forrásteremtő városgazdálkodást.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –