Közlemény – A Jobbik a miskolci kis- és közepes vállalkozásokat fogja helyzetbe hozni

Miskolc – A Jobbik már régóta hangsúlyozza, hogy fejlődő helyi vállalkozások nélkül nincs gyarapodó Miskolc, mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a párt önkormányzati képviselője. A Jobbik szerint a munkahelyteremtés egyik alappillére a helyi vállalkozások helyzetbe hozása lehet, ami munkahelyeket és adóbevételeket generálna a városnak.

Miskolc jelenlegi vezetése nem számít a helyi vállalkozásokra, ennek jó példája a tapolcai strand zalaegerszegi és a selyemréti fürdő debreceni kivitelezője, vagy a diósgyőri vár egri tervezője. Mostanra már a kisebb beruházások esetében sem miskolci cégek kapnak munkát – folytatta Pakusza –, a Pereces patak medrének tisztítását például – információink szerint – szlovák vállalat végzi, a helyi lakók elmondása szerint az ott dolgozó gépkezelő még magyarul sem beszél. Hasonlóképpen a város füves területeinek nyírását sem miskolci társaságok végzik már.

Fel kell tennünk tehát a kérdést Kriza Ákosnak: miért bünteti a miskolci vállalkozásokat és miért más városokat gazdagítunk a miskolciak pénzén. A Jobbik, amint átveszi a város irányítását, miskolci cégekkel fog stratégiai megállapodást kötni – jelentette ki Pakusza Zoltán.

– Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője –

Címkék: , ,