Közlemény – 2016 nyarára készülhet el az új Diósgyőri stadion

Akt.:
2016 nyarára készülhet el az új Diósgyőri stadion
2016 nyarára készülhet el az új Diósgyőri stadion - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Fedett, 15 ezer férőhelyes, nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas stadion épül Diósgyőrben – az erről szóló megállapodást ma írták alá a város, a klub, illetve a beruházást lebonyolító Nemzeti Sportközpontok képviselői. Az építkezés 2015 első felében kezdődhet.

Indulhat az új diósgyőri stadion tervezése és építése – jelentette be Miskolcon a város és a klub vezetőinek jelenlétében Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója. Több hónapos előkészítő munka után, mostanra minden adminisztratív akadály elhárult, így elkezdődhet a beruházás. A 4 és fél milliárdos fejlesztés részeként egy 15 ezer ülőhellyel rendelkező, multifunkcionális, UEFA IV-es besorolású stadion épül Diósgyőrben, amelyik rangos nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas. Az új létesítmény az Európai Labdarúgó Szövetség minden biztonsági és kényelmi előírásainak megfelel majd: a 105-ször 68 méteres pályát fedett lelátó veszi körül, az újságírókat több mint 20 kommentátorhely várja és a stadion több száz VIP vendég fogadására is alkalmas lesz.

„Teljesen fedett lelátók várják majd a miskolci szurkolókat az új stadionban. Ráadásul, az elképzelések szerint a 15 ezer ülőhely egy részét akár át is lehet majd alakítani állóhellyé, így 20 ezer ember is elfér majd a lelátókon. Az első látványtervek várhatóan már nyáron elkészülnek, a kivitelezés 2015 első felében indulhat. A tervezésbe szeretnénk bevonni a DVTK képviselőit és a csapat szurkolóit, hiszen ők töltik majd meg élettel a stadiont, így nagyon fontos a véleményük – mondta Vígh László. A Nemzeti Sportközpontok vezetője azt is hozzátette, hogy a kivitelezés 12-14 hónapot vehet igénybe, azaz 2016 nyarára készülhet el az új diósgyőri stadion.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a csapat szurkolóit, hanem a megyeszékhely minden lakóját érdekli a stadion újjáépítésének ügye.

„Rengeteg tárgyalás és előkészítő munka előzte meg ezt a mai napot, de örülök, hogy a kormány támogatja a beruházást, és eljutottunk addig, hogy aláírhattuk a stadionfejlesztésről szóló szerződést. Örömmel jelenthetem ki, hogy a kor követelményeinek megfelelő stadion épül Diósgyőrben, amely teljes mértékben kiszolgálja a szurkolók igényeit” – nyilatkozta Kriza Ákos.

Szabó Tamás, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője köszönetet mondott a város vezetőinek, hogy támogatásukkal segítették a diósgyőri labdarúgás megújítását.

„Pátosz nélkül mondhatom, hogy ez egy nagy pillanat a város labdarúgásának történetében. Az új stadion megépülésével egy újabb lépést teszünk előre annak érdekében, hogy a DVTK tartósan a magyar bajnokság élcsapatai közé kerüljön és egy Európában is ismert klub legyen” – tette hozzá az ügyvezető.

– Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala –