Közlemény – 2016 nyarára készülhet el az új Diósgyőri Stadion

Akt.:
Miskolc, 2014. szeptember 18. Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője, Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője, Vígh László stadionfejlesztésért felelős miniszteri biztos, Kriza Ákos polgármester és Tóth Dénes Mihály, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője (b-j) a diósgyőri stadionrekonstrukciós terveket ismertető sajtótájékoztatón a stadionban 2014. szeptember 18-án. A tervezett létesítmény 15 ezer fős, UEFA 4 kategóriájú stadion lesz, amelynek megvalósításához a magyar állam 4,5 milliárd forinttal járul hozzá.
Miskolc, 2014. szeptember 18. Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője, Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője, Vígh László stadionfejlesztésért felelős miniszteri biztos, Kriza Ákos polgármester és Tóth Dénes Mihály, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője (b-j) a diósgyőri stadionrekonstrukciós terveket ismertető sajtótájékoztatón a stadionban 2014. szeptember 18-án. A tervezett létesítmény 15 ezer fős, UEFA 4 kategóriájú stadion lesz, amelynek megvalósításához a magyar állam 4,5 milliárd forinttal járul hozzá. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc – 6,5 milliárd forintból egy 15 ezer férőhelyes stadion és Utánpótlás Akadémia épül Miskolcon a DVTK jelenlegi területén és környékén – jelentette be a mai sajtótájékoztatón Dr. Kriza Ákos, Miskolc M.J.Város polgármestere.

A DVTK stadionrekonstrukcióról tartott sajtótájékoztatón a polgármester kijelentette, hogy az eredeti ütemterv szerint nem csak egy stadion, hanem egyedülálló sportkomplexum-fejlesztést valósít meg a város. A teljes rekonstrukció összesen 6,5 milliárd forintba kerül, amely magába foglalja egy 2 milliárd forintból épülő Utánpótlás Akadémia létrehozását is. Miskolc rendszeresen támogatja a DVTK működését, ebben az esztendőben 600 millió forintot költött e célra. Dr. Kriza Ákos bejelentette azt is, hogy a stadionrekonstrukciós munkák ütemezésénél szigorú időrendet határoztak meg annak érdekében, hogy az építkezés idején is Miskolcon játssza hazai mérkőzéseit a csapat, NB1-es találkozók megtartására alkalmassá kell tenni az MVSC pályát (Miskolci Vasutas Sport Club). Így a szurkolóknak sem kell másik városba utazniuk. „Az MVSC pálya ötezer nézőt befogadó stadion lesz világítással, eredményjelzővel, itt játssza a DVTK a hazai meccseit a következő szezonban.” – tette hozzá a polgármester.

„Amikor átvettem a DVTK vezetését, a két tulajdonossal, az Arago Zrt. és Miskolc város képviselőivel arról tárgyaltunk, hogy fejlődési pályára állítsuk a DVTK-t” – mondta Szabó Tamás a sajtótájékoztatón. A DVTK ügyvezetője hozzátette, „az a célunk, hogy a DVTK a nem is oly’ távoli jövőben Magyarország egyik meghatározó labdarúgó-csapata legyen, amely folyamatosan a nemzetközi kupában szerepel, ezzel is öregbítve Miskolc hírnevét. Ezen célok eléréséhez szükség van arra, hogy az infrastrukturális háttér rendeződjön, amely a stadion újjáépítésével és az utánpótlásképző központ megépítésével megvalósul”.

Hozzávetőleg 15 ezer néző befogadására alkalmas, letisztult, funkcionális stadion épül Diósgyőrben – jelentette be a tervek bemutatásakor Vígh László miniszteri biztos. „A DVTK csapatához és szurkolótáborához illik ez a határozott formákkal megépülő létesítmény” – fogalmazott. Komoly elvárásoknak kell megfelelnie a beruházásnak. Ennek érdekében, az eddigieken kívül, további egyeztetéseket folytatnak a FIFA-val és az UEFA-val, valamint az MLSZ-szel is, amely hitelesíteni fogja a stadiont. „Az elmúlt másfél esztendőben a projekttársaság megalapítása és tervezési előkészületek folytak, nagy munka áll mögöttünk” – hívta fel a figyelmet a miniszteri biztos, azokra a korábbi megjegyzésekre reagálva, amelyek a stadionépítés elhúzódását sérelmezték. A Potyondi Péter vezető tervező és csapata által megálmodott létesítményről az egyeztetések folytatódnak a diósgyőri szurkolótábor bevonásával. A cél az, hogy a klub igényei szerint és a nemzetközi standardok előírásai alapján épüljön meg a létesítmény, amelyet a szurkolók is magukénak éreznek – tette hozzá Vígh László.

Dr. Kriza Ákos úgy összegezte a teendőket, hogy a megtervezett, szigorú menetrend szerint, 2016-ra egy szép, vadonatúj sportkomplexuma legyen Miskolcnak. A polgármester elmondta, hogy ez év október 18-ig el kell fogadni a fejlesztés koncepciójának tervét. Az engedélyezési eljárás után, a kiviteli tervek alapján, az építkezés a 2014/2015-ös futballszezon végén kezdődhet meg. „Az összesen 6,5 milliárd forintos fejlesztésből egyedi sportliget jöhet létre” – fogalmazott a polgármester.

– Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek