Közlekedésbiztonsági plakátpályázatot hirdet a rendőrség

Akt.:
Illusztráció - Közlekedésbiztonsági plakátpályázatot hirdet a rendőrség
Illusztráció - Közlekedésbiztonsági plakátpályázatot hirdet a rendőrség
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági plakátpályázatot hirdet középiskolások részére “Közlekedünk?!” címmel.

Az alkotóktól olyan kreatív és figyelemfelhívó pályaműveket várunk, amelyek alkalmasak a különböző közlekedői csoportok (gyalogosok, kerékpárosok, motorosok, autósok), valamint a közösségi közlekedés közlekedési kultúrájának fejlesztésére, közlekedői magatartásuk pozitív irányú befolyásolására, a közlekedés sokszínűségének kifejezésére.

A beküldött pályamű mondanivalója járuljon hozzá a biztonságos közlekedés propagálásához, a halálos kimenetelű balesetek számának csökkentéséhez, s annak tudatosításához, hogy legfőbb érték az ember.

A pályázat tartalmi és formai követelményei:

  • Egy pályázó max. 2 pályaművel nevezhet, korlátlan gondolati szabadsággal a fenti témán belül.
  • Az alkotások mérete kizárólag A/3-as méret lehet.
  • Alkalmazott technikák: grafit, színes ceruza, zsírkréta, lino, tus, tempera, olaj, diópác, szénrajz.
  • A pályamunkákat névvel, születési, lakcím, és közvetlen elérhetőségi adatokkal ellátva (telefonszám, e-mail cím), valamint az oktatási intézmény megjelölésével a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság nevére és címére (3527 Miskolc Zsolcai kapu 32.) kell eljuttatni postai úton. Amennyiben személyesen kívánja valaki leadni a pályamunkáját, akkor azt a Miskolc Szeles u. 73. sz. alatt teheti meg, illetve a területileg illetékes rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályán.

A pályázat kategóriái:

A pályázat középiskolások részére kerül meghirdetésre, függetlenül attól, hogy 4, 6 vagy 8 osztályos középfokú oktatási intézmény tanulója a pályázni kívánó. Így két kategóriában értékel a szakmai zsűri: a 10-14, illetve a 14-18 éves korosztályban.

Az alkotó – a pályázaton történő részvétellel – hozzájárul ahhoz, hogy munkáját a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a sajtóban, valamint különböző kiállításokon, balesetmegelőzési rendezvényeken térítésmentesen, ellenszolgáltatás nélkül felhasználja, bemutathassa propaganda és oktatási célzattal.

A pályázat díjazása:

A díjazás mindkét kategóriában egyénileg történik, az I-V. helyezett részére. A díjakat a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság biztosítja (vásárlási utalványok).

A pályázati határidőt követően a beérkezett pályaművekből közönségszavazást tervezünk: a Boon felületén tudnak az odalátogatók szavazni a nekik legjobban tetsző pályaműre. A közönség díját szintén a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság biztosítja.

A pályamunkák beküldésének határideje: 2017. április 20.

– B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság –
hirdetés


hirdet�s