Közlekedés tudományos alapokon

Záhony – Közlekedési-, műszaki tudományi értekezletet szerveznek Záhonyban 2007. április 11-én. Egyik téma: az uniós közlekedési irányelvekkel kompatibilis technológia kialakításának lehetőségei az ukrán-magyar vasúti határátkelőkön.

Közlekedési-, műszaki tudományi értekezletet szerveznek Záhonyban 2007. április 11-én – tudtuk meg a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág Pályavasúti Területi Központjában Szekeres Istvántól.

Elmondta: a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete és a Közlekedéstudományi Egyesület Megyei Szervezete a megyei és nyugat-ukrajnai közlekedési szakemberek együttműködésének kialakítását tervezi tudományos és szakmai területeken.

Ennek érdekében regionális kapcsolatfelvételre törekszik a partnerszervezetek megtalálásával Nyugat-Ukrajna térségében, melynek egyik fontos eleme az ukrán és magyar műszaki és közlekedési szakemberek személyes kapcsolatainak kialakítása, elősegítése. Ezen törekvések hatására szervezik meg a konferenciát is.

A tudományos tanácskozáson az alábbi témákban terveznek eszmecserét:
· Európai uniós elveknek és előírásoknak megfelelő minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer ismertetése és bemutatása a határmenti régióban.
· Európai uniós közlekedési irányelvekkel kompatibilis határmenti technológia kialakításának lehetőségei az ukrán-magyar vasúti határátkelőkön.
· Kölcsönös képzési és továbbképzési lehetőségek az ukrán és magyar közlekedési szakemberek számára.
· A határmenti térség, a megye gazdasági, közlekedési, közigazgatási struktúrájának, turisztikai nevezetességeinek bemutatása.
· Logisztikai rendszerek, terminálok, szárazföldi, vízi, tengeri kikötők tevékenységének kölcsönös megismerése.

– Nyéki Zsolt, –