Közkívánatra: Anconai szerelmesek

Közkívánatra: Anconai szerelmesek
25. évadját kezdi az idén a Móricz Zsigmond Színház társulata. A 2005-2006-os évadban a felnőtt nézők öt új bemutatót láthatnak a Nagyszínpadon, négyet a Krúdy Kamarában. Tervezett bemutatók [PDF 202 KB]

Három új előadás készül a gyermekek számára, a Kormos István meseregényéből, a Vackorból készülő zenés mesejáték próbái már el is kezdődtek Horváth Patrícia irányításával.

Októberben két ősbemutató várja a felnőtteket, a Vörös bál Telihay Péter, és az Eastwicki boszorkányok Tasnádi Csaba rendezésében.

Friss hír, így az idei műsorfüzetbe még be sem kerülhetett, hogy közkívánatra felújítják az Anconai szerelmesek című zenés komédiát, ami korábban szinte minden nézői rekordot megdöntött.

A társulatot ettől az évadtól három fiatal színész, Molnár Marianna, Balogh Gábor és Nagy Lóránt is erősíti. Mindhárman a megyéből származnak, és úgy döntöttek, hogy színi tanulmányaik befejezése után a nyíregyházi színpadon fognak játszani.

A nyíregyházi társulat a kilencvenes évek elejére az ország legjobb színházai közé küzdötte fel magát, szakmai és közönségsikere szinte azóta töretlen.

A színház az évad végén szeretné megünnepelni a születésnapot, méghozzá egy olyan nagyszabású találkozóval és gálaműsorral, amelyre mindenkit meghívnának, aki az elmúlt 25 évben részese volt a sikernek. Az évad közepén egy kiállítással is megemlékeznek majd a nagy elődökről – hangzott el a hétfői évadnyitó társulati ülésen.

A színház az előző évadban is szerzett országos elismeréseket – meséli büszkén Tasnádi Csaba igazgató. – Öt vendégelőadással szerepeltünk a Nemzetiben, amiért megkaptuk Nemzeti Színház által alapított Pro Arte Hungarica díjat, a Hajszál híján és A negyedik kapu című darabokkal pedig eljutottunk az V. Pécsi Oszágos Színházi Találkozóra.

– Zajácz D. Zoltán –