Friss hírek

2010.03.16. 13:13

Fidesz: Egyértelmû, hogy melyik párt kormányzóképes erõ

<p>A március 15-i nagygyûlések után egyértelmûvé vált, hogy a Fidesz az egyetlen kormányzóképes erõ - vélte Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetõje keddi sajtótájékoztatóján. Következtetését a nagygyûléseken elhangzott beszédekbõl és a rendezvényeken jelenlévõk számából vonta le.</p>

A frakcióvezetõ úgy fogalmazott: a Fidesznek két kihívója van, az egyik - utalt az MSZP-re - törvényen felülinek képzeli magát, a másik pedig - utalt a Jobbikra - törvényen kívülre helyezi magát.

A Fidesz szerint Magyarországnak változásra, rendre, tiszta lapokra és tiszta viszonyokra van szüksége. Kérdésre válaszolva Navracsics Tibor azt mondta: egyelõre nem született döntés arról, hogy szükség van-e miniszterelnök-jelölti vitára. Ugyanakkor hozzáfûzte: nem látják, Orbán Viktornak kivel kéne vitáznia, mert mint mondta, az értelmes párbeszédhez alternatívákra lenne szükség. Ugyancsak kérdésre válaszolva mondta azt, ha tisztulnak a viszonyok és tisztul a kép, akkor elképzelhetõ, hogy a két választási forduló között van értelme miniszterelnök-jelölti vitának.

A Fidesz keddi elnökségi ülésén tárgyaltak a párt kampány-menetrendjérõl is. Errõl Navracsics Tibor csak annyit árult el, nem tud róla, hogy Orbán Viktor pártelnök ne indulna országjáró körútra. A Fidesz politikusai egyébként a következõ idõszakban körülbelül ezer fórumon, kampányrendezvényen vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!