Közfoglalkoztatási program Igricin: startra kész

Akt.:
Közfoglalkoztatási program Igricin: startra kész
Igrici – Elkezdődtek a márciusban induló Start közfoglalkoztatási program szervezésének feladatai az Igrici Községi Önkormányzatnál.

A településen az elmúlt években régi fotókról, fényképekről, régi paraszti épületekről vett minta alapján a településre egykor jellemző építészeti jegyek, formák, alakzatok felidézése, a múltból átmentett stílusjegyek megőrzése és „modernizálása” lett az értékteremtő közfoglalkoztató munka egyik pillére.

Ennek keretében régi és új kerítéselemeket, díszítő jegyeket, virágos, rózsás, tulipános, margarétás kézi és gépi csiszolással kialakított motívumokat készítenek a közfoglalkoztatottak.

Várhatóan március elején kezdi el Igrici község önkormányzata a művelődési ház, az idősek nappali ellátója és a Piactér mögötti közterek kerítésének újjáépítését. A mádi kőburkolatú lábazat fölé a már korábban a lakosság körében is sikeres tulipános és új elemként a rózsás famintákat helyezik el.

– ÉM –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s