Friss hírek

2009.06.25. 14:40

Csillagászati kiállítás nyílik a Magyar Fotográfusok Házában

<p>Csillagászati fotográfiákból nyílik kiállítás csütörtök este a Magyar Fotográfusok Házában (Mai Manó Ház). Az Űrlenyomat - égi objektumok és jelenségek című tárlaton csaknem száz felvételt tekinthetnek meg a látogatók.</p>

A Csillagászat Nemzetközi Éve alkalmából rendezett kiállításon kortárs csillagászok asztrofotóit nézhetik meg az érdeklődők, emellett külön teremben ismerkedhetnek meg Gothard Jenő munkásságával. A csillagászati fotográfia egyik magyar úttörője 100 éve hunyt el, felvételei mellett fotográfiával kapcsolatos tárgyait, műszereit is kiállítják.

A kiállításra 290 képből választották ki azokat a felvételeket, ahol a tudományos és az esztétikai fényképezés érintkeznek egymással. A tárlat ugyanis az elérhetetlen tudományt kívánja közelebb hozni az emberekhez, és megértetni a Föld parányiságát a világűrben, mindezt a csodálatos felvételek bemutatása mellett - hangsúlyozta a kiállítás kurátora, Kincses Károly.

A június 26-tól szeptember 13-áig látogatható kiállításhoz kapcsolódóan számos programot terveznek a Mai Manó Házban. Bemutatókat tartanak majd a Magyar Csillagászati Egyesület képviselői. Székács Vera, műfordító pedig - akinek az ötletéből indult el a kiállítás gondolata - a csillagászat irodalmi megjelenésével ismerteti meg az érdeklődőket.

Az égitestekről és égi jelenségekről készített felvételek mellett egy, a Szaturnusz bolygóra beállított távcsővel is várják a látogatókat.

További információ a www.maimano.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!