Helyi közélet

2016.10.24. 06:49

Ígéret, szép szó

<em><strong>A miniszterelnök önmaga és sokak által kedvelt vidéki körútjain az elmúlt másfél évben összesen százhetvenöt fejlesztésre tett ígéretet. Csak a nagyon rossz májúak tudják be mindezt a marketing részének.</strong></em> <strong>Pap Gyula írása.</strong>

A miniszterelnök önmaga és sokak által kedvelt vidéki körútjain az elmúlt másfél évben összesen százhetvenöt fejlesztésre tett ígéretet. Csak a nagyon rossz májúak tudják be mindezt a marketing részének. Pap Gyula írása.

A bőkezűen szétosztott 462 milliárd forint földrajzi eloszlása elég sajátos, többségében a Dunától nyugatra eső városok a kedvezményezettjei, tehát vélhetően nem a korábbi egyenlőtlenségek felszámolása a cél, hanem egy bonyolultabb érdekrendszer áll az osztás mögött.

Jelentős ígéretsumma a Modern Városok Program felvetése, gigantikus összegek röpködtek, mostanra sikerült pontosítani, hogy ennek mintegy kétharmadát uniós forrásból remélik. Talán emiatt, talán a távoli határidő miatt nem nagy a mozgás igényoldalon, arra gondolni sem szabad, hogy csökkent a bizalom a várható teljesítés iránt. A súlyos népszavazási kampány után szinte üdítő, hogy reményfoszlányok röpködnek, még ha esetleg fel is akadnak majd egy-egy ilyen-olyan ág-bogon.

Egy valamiben biztos lehet a tapasztalt patrióta, a választások közeledtével felgyorsulnak a folyamatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában