Közfoglalkoztatás: speciális program indul Harsányban

Készül a közfoglalkoztatási pont
Készül a közfoglalkoztatási pont
Harsány – Harsány lesz az egyik helyszíne az újonnan, pilotjelleggel elindított speciális közfoglalkoztatási programnak.

A Kormány célja a teljes foglalkoztatás megvalósítása: ennek érdekében a közfoglalkoztatásba nehezen bevonható személyek foglalkoztatását és foglalkoztathatóságát kívánja fejleszteni oly módon, hogy számukra a közfoglalkoztatás mellett munkaerőpiaci, szociális és egészségügyi szolgáltatásokat nyújt.

Két lépcsőben

A speciális közfoglalkoztatási programot két lépcsőben kívánják megvalósítani. Az első körben pilotprogram keretében a program hasznosságát, eredményességét kívánják tesztelni, országos kiterjesztése csak ezt követően, ennek tapasztalataira alapozva indulna el. A pilotprogram 5 hónapos időtartamra 4 megyében indul. Harsány is részese lett ennek a pilotprogramnak: a településen lesz az egyik közfoglalkoztatási pont, ahol a községben és a környező településeken lévő halmozottan hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatása válik biztosíthatóvá. A speciális közfoglalkoztatási pontot az önkormányzat tulajdonát képező Hunyadi utcai ingatlanban alakítják ki, ahol egy beruházás keretében 20 ember alkalmazásának a feltételeit teremtik meg jelenleg a szakemberek.

– Nagy öröm számomra, hogy lehetőséget kapunk a program elindítására, hiszen így a településen mindenki számára tudunk az egészségügyi állapotának, képzettségének megfelelő munkát biztosítani – hangsúlyozta Szabó Gergely polgármester.

ÉM
hirdetés


hirdet�s