Közérdekű munka a „borz tetemért”

Akt.:
Rendőrautó az MSZP miskolci irodája előtt, ahová 2014. október 28-ára virradóra egy megnyúzott borztetemet helyeztek el
Rendőrautó az MSZP miskolci irodája előtt, ahová 2014. október 28-ára virradóra egy megnyúzott borztetemet helyeztek el - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc – Politikai üzenetnek vélték, de más bűncselekmény lett belőle.

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett a B. B. ellen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben. Mint lapunkban több alkalommal foglalkoztunk vele, 2014. őszén egy éjszaka egy férfi a miskolci MSZP-iroda előtti betonlépcsőre helyezett el egy részben kizsigerelt, megnyúzott borz tetemet, mely hulladéknak minősül, azaz az egészség, a föld, a víz, vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére alkalmas.

Felmentésért fellebbeztek

A Miskolci Járásbíróság első fokon a férfit 180 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, melyet fizikai munkakörben, hetente legalább egy napon díjazás nélkül köteles végezi. Az ítélet nem jogerős; a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést.

Mint emlékezetes, eredetileg politikai felhangot, szándékot véltek felfedezni a borztetem pártiroda előtti elhelyezésében, de a nyomozás során ezt elvetették.

ÉM-SZB


Előzmények:

Megnyúzott borztetem az MSZP-irodánál: csak hulladék volt…

Miskolc, 2015. szeptember 15. – Bíróság előtt a miskolci MSZP-iroda elé nyúzott borztetemet elhelyező férfi.

Állati tetem az MSZP miskolci irodája előtt – hulladékgazdálkodás rendjének megsértése a vád

Miskolc, 2015. május 6., szerda – Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen, aki tavaly októberben egy megnyúzott borz tetemét helyezte el az MSZP miskolci, Corvin utcai irodájának ajtaja elé – közölte a vádhatóság szerdán az MTI-vel. tovább »

Fenyegetés Miskolcon – MSZP: a biztonsági kamera rögzítette a történteket

Miskolc, 2014. október 28., kedd – Az MSZP miskolci székháza előtt kedd hajnalban történteket az épület biztonsági kamerája rögzítette, a párt elvárja a rendőrségtől, hogy minél hamarabb kerítse kézre “a brutális állatkínzást elkövető embereket” – írta a szocialista párt miskolci szervezete az MTI-hez eljuttatott közleményében. tovább »

Fenyegető feliratot tettek a miskolci MSZP-iroda előtt parkoló pártautóra

Budapest, 2014. október 28., kedd – Az MSZP miskolci irodája előtt a párt ott parkoló személyautójának szélvédőjére valaki újságból vagy szórólapokból kivágott betűkből keddre virradóra azt a feliratot írta, “Így jár minden ávós!”, az iroda ajtaja elé egy megnyúzott állati tetemet helyeztek. tovább »

hirdetés
hirdet�s