Középpontban az agrártámogatások

A vidékfejlesztés lehetőségeiről megyei előadás-sorozaton tájékoztatják a gazdákat. A fórumokon a résztvevők kérdéseket tehetnek fel a pályázatokról, a TOP-UP rendszer várható változásairól. Fórumok [.pdf – 54KB]

Az agrárium és a vidékitérségekfejlesztésére mintegy 1300 milliárd forint uniós forrást használhat fel hazánk a 2007-2013-as európai uniós költségvetési időszakban. A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében nemrégiben minden megyét érintő fórumokon adtak tájékoztatást a minisztérium felső vezetői e forrás elérését szolgáló Új Magyarország Vidékfejlesztési Program lehetőségeiről.

Mivel előreláthatóan a jövő hónapban kiírják az első pályázatokat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamara tanácsadói a megye 55 településén március 19–30. között előadásokat tartanak, hogy minél több gazdálkodó megismerje a támogatás tervezeteket, és azokról személyes tájékoztatást kapjanak.

A fórumokon a résztvevők kérdéseket tehetnek fel a várható pályázatokról, illetve megismerhetik az ÚMVP-n kívüli egyéb elérhető támogatási lehetőségeket, valamint a TOP-UP rendszer várható változásait.

Tekintettel arra, hogy április 12. a mezőgazdasági őstermelők biztosítási járulék bevallásának és fizetésének határideje, az előadók az ezzel kapcsolatos kötelezettségekre és teendőkre is felhívják az érintettek figyelmét.

A fórumok pontos idejét és helyszínét helyben hirdetik meg, illetve az Agrárkamara ügyfélszolgálatán elérhetőek.

– Nyéki Zsolt –