Középiskolásokat csábít a levegőbe a Honvédség

Repülős és helikopteres bemutatót tart a Magyar Honvédség két alakulata csütörtökön és pénteken, Szolnokon, illetve Kecskeméten. A bemutatók nem titkolt célja, hogy a most középiskolába járó diákokat az iskola elvégzése után a Honvédség légi egységeinek kötelékébe csábítsák.

A Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs és Toborzó Főosztálya a Független Hírügynökséget közleményében úgy tájékoztatta, hogy az idén először megrendezett rendezvénysorozattal a középiskolásoknak szeretnének betekintést nyújtani a katonaélet mindennapjaiba. A fiatalok a “Seregszemle” nevű rendezvénysorozat eseményein megnézhetik a Magyar Honvédség harci repülőeszközeit, valamint a speciális alakulatok felkészülési technikáit is megismerhetik.

Szolnokon, a helikopterbázison csütörtökön helikopteres bemutatóval, és a MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj bemutatójával várják az érdeklődőket. A bázison lehetőség lesz a Repülőmúzeum meglátogatására is.

Másnap Kecskeméten folytatódik a programsorozat a Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, ahol némi reggeli torna után egyebek mellett Gripeneket is láthatnak az oda ellátogatók. A gépek bemutatása után a repülési kiképzési nap eseményeit nézhetik meg az érdeklődők.