Közép-Európa legnagyobb Skoda-szalonja nyílt Miskolcon

A szalagot Eppel János (balról), Pfliegler Péter, Demeter Ervin és Sándor Attila vágta át.
A szalagot Eppel János (balról), Pfliegler Péter, Demeter Ervin és Sándor Attila vágta át. - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A legszebb, a legmodernebb és a legnagyobb Közép-Európában – így jellemezte Eppel János, a Porsche Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a Miskolc Autó legújabb Skoda-szalonját a keddi avatóünnepségen.

– 2010-ben nyitottuk meg márkakereskedéseinket, és már akkor láttuk, hogy a szervizkapacitás kevés lesz. Azóta dolgozunk a megoldáson, ám a meglévő telephelyen való bővítés helyett egy új szalont nyitottunk egy korábbi márkakereskedés helyén, s az itt lévő szervizzel megdupláztuk a szervizkapacitásunkat is – árulta el avatóbeszédében Sándor Attila tulajdonos. Mint mondta, az elmúlt években több mint 3 ezer autót adtak el, s ez a szám hatványozottan növekedhet majd, ugyanis a fejlesztéssel nem állnak le. Az elmúlt hetekben megújult a VW-szalon, és hamarosan elkezdik az új márkájuk, a Seat-­szalonjának a kialakítását.

avatas-01-aj

Demeter Ervin kormánymegbízott elárulta, 1979-ben egy Skoda volt a család első autója, majd az ő első autója is ezen márka képviselője lett, és 2002 óta Skodát használ. Reményét fejezte ki, hogy a Déli Ipari Park közelsége sok vásárlót eredményez majd a Miskolc Autónak, mert az azt is jelenti, hogy sok tőkeerős vállalkozás települ be ide a jövőben.

avatas-13-aj

Ezt a gondolatsort folytatta Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere is, aki szerint autószalonok ott nyílnak, ahol a gazdaság erős, jól működik, ahol van potenciál. Miskolc pedig ilyen város, amit jól példáz a megújult arculatú Skoda-­szalon megnyitása is.

ÉM

avatas-02-aj