Közeleg a vihar – kiürítik a Balatont

Szombaton dél körül elkezdtek mindenkit kiküldeni a Balatonból a vízimentők és a vízirendőrök a közelgő vihar miatt – másodfokú viharjelzés van érvényben. Közben egy gumicsónaknak egy vitorlás segített kijutni a partra.

A teljes Balatont kiürítetik a közelgő vihar miatt. A vízimentők valamennyi hajója a vízirendészettel közösen járőrözik a tavon, hogy biztosak legyenek benne, hogy mindenki kiment a partra – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

A Balaton teljes területén másodfokú viharjelzés van érvényben. Az előrejelzések szerint a vihar kora délután várható Keszthely felől, majd onnan halad tovább akár 100-120 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel.

Közben a Független Hírügynökség információi szerint egy bajba jutott gumicsónaknak egy vitorlás segített kijutni a partra. Úgy tudjuk, hogy Balatonföldvárnál egy felnőtt és több gyerek ment be a csónakkal a tóba, ám valami gondjuk akadt. A közelben lévő vitorlás így egy kötél segítségével húzta ki őket a vízből a partig.