Közel százötven közlekedési elmarasztalás

Debrecen – Addig büntetnek Debrecen belvárosában, mint rend nem lesz – szögezi le a rendőrség. Egy hét alatt 70 személyt részesítettek helyszíni bírságban, a büntetések átlagos összege 4 ezer forint volt.

Folytatódott a rendőrség belvárosi akciója, aminek fő célja a tilosban parkolások visszaszorítása, illetve a gyalogosok visszariasztása attól, hogy lépten-nyomon szabálytalanul szeljék át az úttestet. Mint Juhászné Kiss Katalin százados, a debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetője elmondta, a március közepén tartott ellenőrzések során 94 közlekedőt büntettek meg.

Széles skála

Egy hét alatt 70 személyt részesítettek helyszíni bírságban, a büntetések átlagos összege 4 ezer forint volt (helyszíni bírságként maximálisan 10 ezer forint szabható ki). – Zömmel szabálytalan parkolás, záróvonalon történő megfordulás, forgalomtól elzárt területen való megállás, és telefonálás miatt marasztaltuk el az autósokat ily módon – közölte a százados.

Mint megtudtuk, szabálysértési feljelentéssel, azaz súlyosabb, 100 ezer forint terjedő szankcióval 21 esetben éltek. Az okok között a gépjármű műszaki érvényessége és egyéb okmányok lejárta, ittas kerékpározás éppúgy szerepel, mint az, hogy az illető figyelmen kívül hagyta a behajtást tiltó jelzőtáblát. A rendőrök három gyalogost büntettek meg – összesen 7 ezer forintra – azért, mert nem a kijelölt átkelőt használták.

Kisebb szabálysértések miatt 42-szer csak figyelmeztettek az egyenruhások. A belvárosi ellenőrzések a hatóság tájékoztatása alapján mindaddig folytatódnak, amíg nem lesz érzékelhetően nagyobb közlekedési rend.