Helyi közélet

2010.06.15. 11:55

Markolóval is vittek utasokat az MVK-sok

<p>Miskolc, Felsőzsolca – Hétfőtől ismét Felsőzsolca végállomásig közlekedik a 7-es autóbusz, ám kissé módosult útvonalon. De mit is vizsgálnak forgalmi szempontból ilyenkor a közlekedési vállalatnál?</p>

„Egyrészt legyen értelme oda küldeni küldeni az autóbuszt. Ezt mindig vizsgálnunk kell.” - mondta érdeklődésünkre Fodor Attila, az MVK Zrt. forgalomirányítási és ellenőrzési vezetője. „Mindig azokat a pontokat keressük, hogy azok a legközelebb legyenek a kiesett megállóhelyekhez. Másrészt természetesen autóbusszal biztonságosan járható legyen az úgynevezett autóbusz útvonal. Felsőzsolcán például az ár levonulása után a homokzsákok és a szivattyúk miatt nem volt könnyű dolgunk.”

A legnehezebb napokban egyébként – amikor mondhatni nem is volt közúti forgalom Miskolc keleti részén – a rendőrség által lezárt pontig szállította utasait az MVK, majd onnan úgynevezett midibuszokkal vitték az utasokat. Az már-már előrelépés volt, amikor a körforgalomig, majd utána a Hősök teréig.

Gátat (is) építettek

„Egy hétig mondhatni le sem hunytuk a szemünket a kollégákkal. Nem is igazán a forgalmi helyzet, hanem sokkal inkább az árvízi védekezés miatt.” - tette hozzá Fodor Attila. „Voltak olyan gátszakaszok, melyeket az MVK-sok a különböző helyről érkezett önkéntesekkel építettek.”

Extrém volt az is, hogy sokan haza szerettek volna bejutni Felsőzsolcára, ám ezt egy idő után már Alsózsolca felé kerülve sem tehették meg „szárazon”.

„A körforgalomtól egy markolóval tudtuk a Zsolcára bejutni szándékozókat bevinni.” - emlékezett az MVK szakembere.

Kedden egyébként ismét felmérik a felsőzsolcai közlekedési állapotokat Fodor Attiláék, így holnaptól reggeltől ismét változhat a 7-es számú járat útvonala. Remélhetőleg a katasztrófa előtti állapotokat idézve...

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában