Közel az átadás a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben

By Pásztor Attila
Közel az átadás a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Mezőkövesd – Gyors ütemben halad az ikermedence és környezetének fejlesztése a mezőkövesdi Zsóry Gyógy-és Strandfürdőben.

A beruházás az ÉMOP-2.1.1 „Zsóry Gyógy és Strandfürdő fejlesztése Mezőkövesden” című projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A medence mellett épülő öltöző látványos átalakuláson ment keresztül az elmúlt hetekben. Jelenleg a tetőszerkezeti elemek szerelését és a szigetelés felhelyezését hajtják végre a szakemberek. A fürdő vezetői megkérték a kivitelezőt, hogy a klórozó helyiséget a lehető leghamarabb adják át, mert az ikermedencét csak akkor lehet üzemeltetni, ha a tisztítása is megoldott, ezért volt szükség a helyiség mielőbbi megépítésére. Az ikermedence két új gyógyvizes blokkját május végén megnyitották a vendégek számára. Emellett megnyitották a hidrofor gépházat, illetve a környező öltöző és kiszolgáló épületcsoportot is, valamint a régi gyermekmedencét szintén birtokba vehették a látogatók.

„A kivitelező várhatóan el fogja végezni az épület külső felújítási munkálatait az elkövetkezendő hetekben. A látogatók számára egy kis kellemetlenséget okozhat, hogy a wellnessrészből induló átkötő folyosó megépítése miatt le kell zárnunk a járdát a főbejárattól a hátsó medencéig. Természetesen megkértük a kivitelezőt, hogy a lehető leggyorsabban hajtsa végre az építési munkálatokat.” – emelte ki Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő vezetője.
A szakemberek ezt követően az épület belső elemeinek felszerelését fogják végrehajtani, amely a tervek szerint június 30-áig be fog fejeződni és ezzel elkészül a fürdő több, mint 1 milliárd forint értékű beruházása. A pályázat során még egy jelentősebb feladatot fognak végrehajtani a szakemberek, melynek keretében a hullámmedence vízszivattyújának cseréjét végzik majd el a kivitelező cég munkatársai.