Friss hírek

2010.08.15. 05:31

Ma lép életbe a II. kerületi csendrendelet

<p>Vasárnaptól korlátozzák a vendéglátóhelyek kerthelyiségeinek nyitvatartását és a szabadtéri rendezvényeket a főváros II. kerületében. Ennek értelmében az érintett vendéglátóipari egységek nem tarthatnak nyitva este 23 óra és reggel 6 óra között, illetve nem lehet ebben az idősávban szabadtéri rendezvényeket tartani. A rendelet alól a polgármester adhat felmentést, de legfeljebb öt alkalommal egy évben.</p>

Az augusztus 3-án elfogadott előterjesztés szerint a nyári időszakban a vendéglátók kerthelyiségeinek éjszakai nyitvatartása csorbítja a kerületi lakosok pihenéshez való jogát. A panaszos helyek működését eddig egyedi elbírálás alapján korlátozta az Ipar és Kereskedelmi Csoport. Ezentúl viszont a városvezetés rendelkezik a kérdésben. Az erről szóló döntés értelmében nem tarthatnak nyitva a kerthelyiségek és nem lehet szabadtéri rendezvényt tartani este 23 óra és reggel 6 óra között. A rendelkezés alól kivételnek számítanak a szállodák és panziók nyitott teraszai és kerthelyiségei, illetve nem vonatkozik a korlátozás szilveszterre és augusztus 20-ra.

A rendelet alól a polgármester adhat felmentést, ezt egy naptári évben legfeljebb ötször lehet kérni. Ezt a rendezvény előtt legalább 22 nappal jelezni kell, a döntésről pedig értesítik a szomszédos ingatlan tulajdonosait, a közös képviselőt, a kerületi rendőrkapitányságot és a városrendészeti csoportot is. A kérelmet elutasítják, ha egy éven belül megalapozott lakossági panasz volt az érintett helyre, vagy túllépte a megengedett zajszintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!