Közel 40 év után találta meg egy nő az életét megmentő ápolónőt

Akt.:
Közel 40 év után találta meg egy nő az életét megmentő ápolónőt
© Fotó: brightside.me
Az egykori beteg a közösségi oldalakon kezdte el keresni a nővért, mert máshogy nem bukkant a nyomára.

Amanda Scarpinati csecsemőként súlyos égési sérüléseket szenvedett a forró gőztől és az USA-ban található Albany Orvosi Központba szállították, ahol egy fiatal nővér vigyázott rá. Történt mindez 1977-ben, amikoris több, az ápolónővel közös fénykép készült róla, amelyek a kórház éves jelentésében is megjelentek. Amanda soha nem adta fel a reményt, hogy felkutassa az ápolónőt, hogy köszönetet mondhasson neki azért, amiért megmentette az életét.

nurse2
Ezek a fotók erőt adtak Amandának az élete legsötétebb óráiban. – Biztonságot adott nekem, amikor láttam, hogy ez a gyönyörű nővér a karjaiban tart. Éreztem a szeretetét és az együttérzését – fogalmazott Amanda. Mint mondta, éveken át sikertelenül próbálta megtalálni az ápolónőt, akinek a neve nem derült ki a jelentésből. Ezt követően úgy döntött, hogy a közösségi oldalon osztja meg történetét, hátha azon keresztül sikerül a nyomára bukkannia. a válasz pedig egy napon belül megérkezett, a nővér Susan Berger.

nurse3
Sue emlékezett a lányra: Nagyon békés volt. A legtöbb gyerek amikor kijön a műtőből vagy alszik, vagy sír. Ő nagyon nyugodt volt, és bizakodó. A két nő két héttel később abban a kórházban találkozott, ahol 38 évvel ezelőtt elkezdődött a történet. Kiderült, hogy Susan 21 éves volt a képek készültekor, Amanda pedig egyike volt azoknak a gyerekeknek, akiket ápolt. – Nem tudom, hány olyan szerencsés nővér van, akivel ehhez hasonló történik, hogy ennyi év elteltével is gondolnak rá – fogalmazott az ápolónő a találkozáskor.

(Brightside)


Videó: Több mint 70 év után találkozott azzal a veteránnal egy férfi, aki megmentette az életét

A egykori katona évtizedekkel korábban segített az akkor tinédzser fiún.

 

Csoda a Facebookon: egy nap alatt megtalálta 21 éve nem látott anyját egy brit nő

Egy nő nyolc évet töltött azzal, hogy megtalálja édesanyját. Hiába. Készített egy fotót, amelyen egy táblát tart, hogy az édesanyját keresi, és feltöltötte a Facebookra. Húsz órával később megtalálta.