Közel 4 milliárd Sátoraljaújhelynek

Akt.:
Dr. Hörcsik Richárd (balra) és Szamosvölgyi Péter
Dr. Hörcsik Richárd (balra) és Szamosvölgyi Péter - © Fotó: BG
Sátoraljaújhely – Sátoraljaújhelyre lassan kitehetik az „építési terület” táblát.

A sikeres TOP-os pályázatoknak köszönhetően Sátoraljaújhely közel négymilliárd forintot nyert a jövőbeni fejlesztésekre – jelentették be szerdán délelőtt egy sajtótájékoztató keretében a sátoraljaújhelyi városházán.

Hatalmas munka

– A most befejeződött TOP-os pályázatok első körének egyik nagy nyertese Sátoraljaújhely – mondta dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – A városok ebben a körben nagyobb eséllyel pályázhattak a kistelepüléseknél, de az is tagadhatatlan, a nagyobb városok sikerei a környező településeket is húzzák magukkal.

Sátoraljaújhely sikerei a környékbeli Károlyfalvát, Rudabányácskát és Mikóházát is húzzák magukkal, a várható munkahelyteremtések az agglomerációban élőknek is lehetőségeket kínálnak majd. Az utóbbira is nyílik majd lehetőség, hiszen a sátoraljaújhelyi ipari parkban még hatalmas potenciál van, így elérhető, hogy a régióban élők maradni akarjanak, hiszen ha biztosított számukra az egzisztencia helyben, akkor a zempléni polgárok nem fognak elvágyni innen.

Az újhelyi nyertes pályázatok nem jöhettek volna létre, ha a város vezetése nem készül erre a lehetőségre már évek óta. Hatalmas és kitartó munka előzte meg ezeket a sikeres pályázatokat.

Kettő híján

– Kettő híján valamennyi pályázatunk sikeresnek bizonyult, de ennek a kettőnek is még folyamatban van az elbírálása – mondta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Köszönjük a lehetőséget Magyarország kormányának és külön kiemelném dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő úr szerepét, aki mindenben mellénk állt és támogatásáról biztosított.

Úgy érzem, valamennyi sikeres pályázatunk, amelyeknek a megvalósítása a jövő évben kezdődik majd, a településen és a régióban élők javát fogja szolgálni. Ezen belül csupán a turizmus fejlesztésére 750 millió forintot fordíthatunk majd, ami még tovább fogja növelni a város vonzerejét.

– Eddig a tervezés időszakában voltunk, most azonban jön a munka java – mondta Dankó Dénes, Sátoraljaújhely alpolgármestere. – Kicsit tréfásan és némi túlzással azt mondhatom, az elkövetkező években kitehetjük majd Sátoraljaújhelyre az „építési terület” táblát.

– ÉM-BG –


Hat jelentős fejlesztés Sárospatakon

Hat jelentős fejlesztés Sárospatakon

Sárospatakra is jutott a sikeres TOP-os pályázatokból.