Közel 100 adventi program Székesfehérváron

Közel 100 programot rendeznek az adventi időszakban, Székesfehérváron. Szombaton gyújtja meg az első gyertyát a polgármester a város karácsonyfáján, és ekkor gyújtja meg a belváros ünnepi díszkivilágítását is. A fehérvári kézművesek ember nagyságú bábukból Betlehemet állítanak fel, amelyet Advent utolsó hetében élő állatokkal tesznek még élményszerűbbé a legkisebbek számára.

Szombaton megnyitja kapuit a Székesfehérvári Püspökség. Az udvarában gyerekműsorok, kézműves-és jótékonysági vásár várja a betérőket minden szombaton és vasárnap, de az utolsó adventi héten hétköznap délutánonként is.

Vasárnap indul az adventi vásár a belvárosban. Az idén több jótékony célú faház lesz, mint eddig. A Szeretetházikót a Baptista Szeretetszolgálat és a Lions Klub közösen működteti, itt rendezik meg a cipősdoboz akciót. Megváltozott munkaképességűek, fehérvári kézművesek, és népművészek árulják még portékáikat. Az idén először a Megyeháza is megnyitja az udvarát, de a megyei intézmények ajándékokat is készítenek így gyűjtenek a megyei gyermekvédelmi intézetnek.

Öt helyszínen lesznek programok. A Városháza előtti színpadon 57 fehérvári intézmény közel 1500 gyermeke fellép majd. Minden szombaton és vasárnap közös mézeskalácssütés lesz. A városlakók legszebb adventi koszorúiból és természetes anyagokból készített betlehemeiből kiállítást rendeznek.