Kövér László: az Országgyűlés egyetlen elfogadhatatlan törvényt sem szavazott meg

Berlin, 2012. május 29., kedd (MTI) – A magyar törvényhozás az utóbbi két évben nem hagyott jóvá egyetlen olyan jogszabályt sem, amely erkölcsileg vagy politikailag elfogadhatatlan – fejtette ki az Országgyűlés elnöke a Süddeutsche Zeitung című német liberális lapban kedden megjelent interjúban.

 

Kövér László az “Európa elveszítette az identitását” címmel megjelent interjúban leszögezte: “mindent ugyanúgy tennék , ahogyan az utóbbi két évben tettük”. Elmondta: a médiatörvény nem volt hiba. Senki sem tudja bizonyítani, hogy a jogszabály ellentmond az európai normáknak, ennek ellenére az ellenzék “hecckampányt” indított, amely “külföldi támogatókkal egészült ki”.

Az Országgyűlés elnöke úgy vélte: a Magyar Szocialista Párt a “régi rendszer új kiadása”. Felvetette: “miért változna hirtelen őszinte demokratává, aki sokáig dolgozott a (régi) rendszerben”?

Kifejtette: 1990-ben a “lerombolt országban kompromisszumokat kellett kötni a kommunista diktatúra képviselőivel”. A régi rendszer örökösei aztán 2010-re “másodszor is szétrombolták az országot”, Magyarország a kormányváltás idején “gazdasági, társadalmi értelemben a csőd szélén állt”. Az új kormány azonban az első fél évben különadókkal és rendkívüli intézkedésekkel meg tudta menteni a csődtől “a hamis számokra alapozott büdzsét”.

Hozzátette: a különadókat Brüsszel “erkölcstelenül” bírálta, hiszen a korábbi szocialista kormány “az EU és annak képviselőinek tudomásával” halmozott fel nagy adósságokat, amikor pedig az új kormány hivatalba lépett, “Brüsszelben mindenki úgy tett, mintha nem tudna erről”, és “most azt várják el tőlünk, hogy ezekkel a tettestársakkal ismét együttműködjünk”.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy Brüsszel a baloldal cinkosa volt-e, Kövér kifejtette: a magyar vezetés “igazságos bánásmódra” tart igényt, a különadókat pedig kényszerből vezette be. Arra a felvetésre pedig, vajon Európa túlságosan romlott-e ahhoz, hogy meg tudja érteni a magyar törekvéseket, kifejtette: “Európa elveszítette önazonosságát” és “gyűlölettel tekint keresztény gyökereire”.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek