Kövér helyett sovány előny

Simon Attila
Simon Attila
Bár a tavaszi szezon rövidebb az őszre előre vitt két bajnoki forduló miatt, a Diósgyőr és a Zalaegerszeg a három hónap alatt háromszor játszik egymás ellen.

Februárban bajnokin döntetlen lett Egerszegen, míg most, márciusban a kupameccsen a DVTK szerzett előnyt az áprilisi visszavágóra.

Érdekes felállásban játszottak a hazaiak. Csank János a mostani alkalomra is kitalált valamit, amivel meglepni remélte az ellenfelet.

Három védővel léptek pályára a piros-fehérek, előttük ugyanennyi középpályás szerepelt (közülük a középső, Vitelki erősen védő feladattal megbízva), míg a két csatár mögött két apró termetű játékmester (Kethevoama és Sipeki) szervezhetett csapatot. Sokkal statikusabb volt a ZTE felállása, így aztán nem volt meglepő, hogy a Diósgyőr színezte a játékot. A helyzetek közül Simonnak sikerült gólra váltania egyet szemfülességének köszönhetően, de ebben a félidőben több volt az egy hazai gólnál, elég ha csak Farkas Viktor kihagyott büntetőjét említjük.

A fordulás után

A térfélcserét követően nagyon hamar megduplázta előnyét a hazai együttes, és Simon ezúttal szépségdíjas gólt szerzett. A folytatásban pedig remeklő DVTK-t láthattak a szurkolók, akik további találatok megszerzésében bíztak. Nem alaptalanul; a piros-fehérek játéka ötletesebb és kezdeményezőbb volt. A lélektani előnnyel, illetve a ZTE játékosok zavarodottságával azonban nem tudott élni a hazai gárda. Így aztán az idő múlásával egyre bátrabb lett a vendégcsapat.

Távoli lövések jelezték, hogy többre vágynak a nullánál, a diósgyőri oldalon pedig csatár helyett védőcsere mutatta, hogy óvatosabb játék várható a hajrára. A zalaiak a végjátékban gólt értek el, s bár a meccsben nem volt igazán benne, mégis szoros eredményt hoztak össze, ami rájuk nézve hízelgő, a Diósgyőr számára kevésbé örvendetes az április 4-ei egerszegi visszavágó előtt.

További cikkek: