Friss hírek

2009.07.08. 20:34

Ítéletidő Belgrádban: megbénult a forgalom az eső miatt

<p>Hatalmas káoszt okozott szerdán a heves esőzés a szerb fővárosban. Helyi jelentések szerint szinte egész Belgrádban megbénult a közlekedés az özönvízszerű eső miatt. A gyalogosok is bokáig gázoltak a vízben, az utakon magasan hömpölygő víz miatt az autók is leálltak. Több kerületben nem jártak a trolik és a villamosok. A rendkívül erős szél több fát is kicsavart.</p>

Egy kisgyerek is megsérült a viharban. A B92 internetes portál jelentése szerint a fiú egy hatalmas sártócsába esett bele, és sokat nyelt a piszkos vízből. Őt egy közeli kórházba vitték. A sok eső miatt az egyik bevásárlóközpontban eltört az egyik vízelvezető, és egy alagsori boltot elöntött a víz. Az áruházban kikapcsolták az áramot, a vásárlóknak és az eladóknak pedig el kellett hagyniuk az épületet.

A késő délutáni vihar nyomainak eltakarítását már megkezdték. A városi hatóságok arra kérték a belgrádiakat, hogy este maradjanak otthon, mert újabb heves vihar közeledik a főváros felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!