Kőváryékkal elrajtolt a Saharun mezőnye!

Saharun
Saharun
Irány a Szahara!  Már reggel hat órától lehetett érezni a levegőben valamit, hisz egyre több terepjáró közeledett Magyarország több pontjáról, sőt Lengyelországból, Szlovákiából és Angliából is egy ismert budapesti városrész felé.

 A Lurdy Ház parkolója adott ideiglenesen otthont, a Saharun Afrikai futam rajtjának, résztvevőinek. Az adminisztrációkat GPS berakása követte. Egyből kettő is beszereltek, nehogy az egyik meghibásodjon. Ebből a szerkezetből tudják kiolvasni a nap végén, hogy ki merre járt aznap.

Egymás után érkeznek a Saharun résztvevői terepjáróikkal, sőt egyDácia személyautóval is, mely a mezőny egyetlen két kerék hajtású autója is egyben, pilóta Bálint F. Gyula.

A BOMBA formában lévő Kőváry és legénysége is elfoglalta a helyét és megkezdődött a gyors ismerkedés a többiekkel. Az ISUZU D-MAX-ot alaposan felpakolták a legények a hosszú útra. Sőt még páncélos Babgulyást is betáraztak a magyaros ízek kedvéért! Megyeri Ákos és Lachmann Norbert is a plató parancsnok szerepét gyakorolták, hogy miként is helyezzék el a csomagokat a hosszú útra.

Egy debreceni ismerősöm is részese ennek a túrának. Az Autó és Motocross versenyző barátom Oláh Robi is a Szahara meghódítását tűzte ki célul. Most egy összkerekes autóval vág neki a sivatagnak. Célország, Tunézia ahova március 18-án érkeznek a csapatok.

– Hajósi Miklós –

www.hajoka.hu

Címkék: , ,


Sporthírek