Kovács Rita tizenötödik a vb-n

Kovács Rita
Kovács Rita
Nyíregyháza – A tizenötödik helyen végzett a nyíltvízi úszó világbajnokság 10 kilométeres számában Kovács Rita. Mindez a tavalyi Európa-bajnoki ezüstérem tükrében csalódást jelentő pozíció, hiszen a minimális elvárás az első hatba kerülés volt, titkon pedig vérmes érmes reményeket is tápláltak

Ilcsenko duplázott

Magyar idő szerint kedden hajnalban rendezték meg a versenyt Melbourne-ben, ahol az előzőleg az 5 kilométeres számot is megnyerő orosz Larisza Ilcsenko csapott elsőként a célba.

A második helyet a britCassandra Patten szerezte meg, a harmadik helyen az ausztrál Kate Brookes-Peterson zárt. Kovács Rita a győztestől 1:38.8 perccel elmaradva végzett a tizenötödik helyen. A másik magyar résztvevő, Barsi Klaudia feladta a versenyt, végül harminchatan értek el helyezést.

Végeredmény:

1. Larisza Ilcsenko (Oroszország) 2:03:57.9
2. Cassandra Patten (Nagy-Britannia) 2:03:58.9
3. Kate Brookes-Peterson (Ausztrália) 2:03:59.5
…15. Kovács Rita 2:05:36.7

Az egy héttel korábbi elutazás előtt a nyíregyházi úszómaratonista nem latolgatta az esélyeket, pusztán megjegyezte: kíváncsian várja, hogy mire lesz elég a teljesítménye az olimpiai távon. Edzője bizakodó volt:

– Nagyon jól sikerült a felkészülés, ám ez önmagában nem jelent semmit. Sok függ az akklimatizálódástól, a tengeráramlástól, a hullámoktól, a széltől, vagy a vízhőfoktól – jegyezte meg Vajda Tamás, aki a helyszínen kísérte figyelemmel tanítványa úszását.

A helyezésen túl további részletek nem ismertek, a hét végi hazautazást követően kiderülhet, hogy mi lehet az oka a visszafogott eredménynek.

A legrutinosabb

Kovács Rita feltűnően a mezőny legrutinosabb versenyzője. Az 1970-es születésű úszó mellett a két német, a negyedik Maurer (1975) és a hatodik KamrauCorenstein (1979) született a hetvenes években, a többiek egytől egyig jóval fiatalabbak náluk.

– Ladányi Tóth Lajos –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek