Friss hírek

2008.09.03. 13:55

Ideiglenes hulladéklerakó gyulladt ki Szentendrén - 200 méteres körben zárás, 500 méterem terelés

<p>A tűzoltók 200 méteres körben teljesen lezárták annak az ideiglenes szeméttelepnek a környékét, ami szerdán dél körül gyulladt ki Szentendrén. A Városi Szolgáltató Zrt. telepén lomtalanításból származó fa, műanyag, gumi hulladékok gyulladtak ki. A levegőbe nagy mennyiségű szénmonoxid, széndioxid és kéndioxid került, az egészségügyi értékhatárt elérve. A területet 200 méteres körben lezárták, a forgalmat 500 méteres körzetben elterelik. A környékbelieket arra figyelmezetik, hogy ne nyissanak ablakot és ne menjenek az utcára.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Szerdán délben kigyulladt egy hulladéklerakó telep a szentendrei Szabadkai út közelében. A levegőbe mérgező gázok kerültek.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint körülbelül 1500 köbméter hulladék ég. Ez a terület a Városi Szolgáltató Zrt. telepe, melyen ideiglenesen a lomtalanításból származó hulladékokat tárolják. Fa, műanyag, gumi hulladékok égnek. Az oltás még több órát vesz igénybe, azután a szemetet munkagépekkel kell szétbontani, hogy elkerüljék a visszagyulladást.

A lángoló terület környékét 200 méteres körzetben lezárták a tűzoltók, oda csak teljes védőfelszerelésben lehet belépni, ugyanis nagy mennyiségű széndioxid, szénmonoxid és kéndioxid került a levegőbe. Ezért egy nagyobb, 500 méteres körzetben a forgalmat is elterelik, ezt a rendőrök végzik. A rendőrök ellenőrzik, hogy a környékbeliek ne menjenek az utcára, illetve tartsák csukva házaik ablakait, amire folyamatosan szólítják fel a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!