Friss hírek

2010.09.08. 10:05

Úszógumis határsértőket fogtak Szatmárcsekénél

<p>A jobb élet reményében, életét kockáztatva kelt át a Tiszán Szatmárcseke közelében három grúz. A huszonéves fiatalemberek nem tudnak úszni, ezért úszógumival próbáltak meg átevickélni a folyón. Már éppen partot értek, amikor a rendőrök elfogták, majd kiutasították őket az országból - közölte a rendőrség szerdán.</p>

Három grúz állampolgárt fogtak el a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség rendőrei kedden Szatmárcseke közelében. A huszonéves fiatalemberek az éjjel úszógumival keltek át a Tiszán Ukrajna felől - közölte a Független Hírügynökséggel szerdán Fülöp Gergely, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A fiatalemberek közül elmondásuk szerint egyik sem tud úszni, és több száz métert sodorta őket a folyó, mire partra tudtak evickélni. Kettőjük a jobb élet reményben nem először próbálkozott illegális határátlépéssel, most valamennyiüket három év beutazási és tartózkodási tilalom elrendelése mellett kiutasították az országból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!