Kötözõs támadók Hajdú-Biharban – sorozat?

Két hasonló fegyveres támadás is történt a hétvégén Hajdú-Bihar megyében. A megyei rendõrség hétfõi tájékoztatása szerint Debrecenben viperával támadtak egy vendéglõsre, Álmosdon egy családra törtek rá, egy kalapácsszerû tárggyal. A támadók mindkét esetben megkötözték áldozataikat, a vendéglõs például csak másnap reggel tudott kiszabadulni. Nem kizárt, hogy a két támadást ugyanazok követték el.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint szombaton, hajnali egykor egy baráti összejövetel után záró presszóba rontott be két, maszkos idegen. A zárni készülõ vendéglõst kézzel és egy teleszkópos bottal – viperával – többször megütötték. Ezután megkötözték és a fürdõbe tették, ahonnan csak reggel tudott kiszabadulni. Könnyebben sérült meg. A támadók pénzt, egy laptopot és egy mobiltelefont vittek el. A támadók egyébként megpróbálták feltakarítani a nyomaikat is.

Szombaton késõ este két, maszkos támadó Álmosdon tört be egy lakásba, ahol az ott lakó férfit és fiát egy kalapács-szerû tárggyal megverték. Az áldozatokat megkötözték, a lakást felforgatták és onnan pénzt vittek el. Az apa súlyos, a fia könnyebb sérülést szenvedett. A támadók itt is megpróbálták eltakarítani a nyomokat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletes a Független Hírügynökség kérdésére úgy tájékoztatott, hogy vizsgálják a két eset közötti összefüggést, nem lehet kizárni, hogy ugyanazok lehetnek a tettesek, de a nyomozás még tart.