Friss hírek

2009.08.04. 13:05

A KDNP visszavinné a politikát az egyetemekre

<p>A fiatalok közéleti aktivitásának növelése érdekében azt kezdeményezi a KDNP ifjúsági szervezete, hogy ismét lehessen politikai rendezvényeket tartani az egyetemeken és fõiskolákon - mondta pénteki sajtótájékoztatóján az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke. Rétvári Bence a Rektori Konferenciával és a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteivel kezd egyeztetéseket az ügyben. A politikus a fiatalok közéleti tájékozottságát a demokratikus jövõ zálogának nevezte.</p>

A rendszerváltás idején - 20 évvel ezelõtt - tiltották ki a pártokat a munkahelyekrõl és az oktatási intézményekbõl, ám mostanra megváltozott a társadalom - mondta pénteken Rétvári Bence. A KDNP országgyûlési képviselõje szerint ugyanis egy teljes generáció nõtt fel úgy, hogy távol tartja magát a politikától.. A politikus szerint azonban így éppen azok maradnak ki a törvények elõkészítési folyamatából, akiket azok a leginkább érintenek.

Rétvári Bence egy tavalyi felmérésre hivatkozva azt mondta, hogy míg a fiatalok 72 százaléka fontosnak tartja a választásokon való részvételt, addig ténylegesen csak harmaduk megy el szavazni. Az IKSZ elképzelései szerint a parlamenti pártok egyenlõ arányban kapnának lehetõséget a megszólalásra, de akár valódi vitára is lehetõség nyílhatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!