Kötelező és nagyon fontos

Mezőkövesd, Ózd – A másod osztályú férfi kézilabda-bajnokságban a három szünet előtti utolsó fordulót rendezik meg szombaton és vasárnap.

Nem mindegy tehát, hogy a megyei csapatok milyen hangulatban vágnak neki a „pihenőnek” A második helyen álló Mezőkövesd hazai körülmények között a Kiskőrössel találkozik, a pályaválasztóként veretlen MKC ezúttal is a két pont megszerzésére törekszik.

Támadásban jobbak

– Épp most elemzem a Kiskőrös játékát – vetettek közbe Juhász István, a kövesdiek edzője. – A felvétel alapján nagyjából azt kapom, amit vártam. Az alföldiek támadásban előrébb tartanak, mint védekezésben, saját kapujuk előtt helyenként esetlegesen dolgoznak. Elől viszont az irányító, bal áltkövő, belállós kapcsolatukra ügyelnünk kell. Természetesen mindentől függetlenül a saját közönségünk előtt nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése. Nem lesz könnyű, hiszen a Kiskőrös például Ózdon is meglepetést okozott. Figyelnünk kell, és maximális koncentrálással kézilabdázni az elejétől a végéig.

Az Ózdi KC-ra rendkívül fontos idegenbeli találkozó vár. Az ötödik helyen álló ózdiak ugyanis a jelenleg negyedik Tiszaföldvár otthonában vizitálnak szombaton délután. A földvári barlangban az utóbbi években nem sok csapat nyert, az ÓKC-nak korábban már sikerült, most ismét hasonló bravúrt kellene véghezvinni Herczeg Béla együttesének.

A program:
Mezőkövesdi KC – Kiskőrös (szombat, 17.00)
Tiszaföldvár – Ózdi KC (szombat, 18.00)