Kötcse – Orbán a következő időszak legfontosabb feladatai közé sorolta az új alkotmányt

Orbán Viktor szerint a következő időszakban a kormány előtt álló legfontosabb feladatok: az önkormányzati választás, a jövő évi költségvetés, az új Széchenyi-terv, az új alkotmány, valamint Magyarország európai uniós elnöksének időszaka. A kormányfő megjegyezte, hogy az új alkotmányt 2011 tavaszán meg kell alkotnia a parlamentnek. A miniszterelnök mindezekről zártkörben a hagyományos kötcsei találkozón beszélt.

A politikus beszédéről az orbanviktor.hu közölt tudósítást. Ennek alapján az egybegyűltek előtt a miniszterelnök közölte, hogy Magyarországon 2010-ben lezárult az utópiák évszázada. Az utolsó utópisztikus baloldali hatalompolitikai kísérlet is megbukott, ami nem volt más, mint a baloldali modernizáció utópiája – fogalmazott.

A miniszterelnök úgy látja, utópiák helyett valóságra épülő politikát kell érvényre juttatni. Szerinte nemzeti összefogást sikerült teremteni abban, hogy a gazdaságot talpra kell állítani, hogy munkahelyeket kell teremteni, és hogy helyre kell állítani a rendet és a közbiztonságot.

A kormányfő aláhúzta, a nemzeti egység egy szövetség sikere, a polgári középosztály szövetséget kötött a bizonytalan helyzetű, szegényebben élő társadalmi rétegekkel. Ez a szövetség adja alapját a mostani kormányzásnak – tette hozzá. Az a feladatunk, hogy ezt a szövetséget megvédjük a Gyurcsány-korszak ipari méretű illúzió-termelésével szemben – mondta Orbán Viktor.

Úgy fogalmazott: a polgári jobboldal feladata, hogy fenntartsa a szövetséget a polgári középosztály és a bizonytalanabb helyzetű társadalmi rétegek között, hogy teljesen átépítse a gazdasági rendszert, és hogy kivezesse az országot az adósságcsapdából.
hirdetés


hirdet�s