Koszovóból Afganisztánba mennek a cseh katonák

A cseh védelmi miniszter hétfőn bejelentette, hogy kivonnak Koszovóból háromszáz békefenntartót, hogy növelni tudják az Afganisztánban állomásozó katonáik számát. Csehország jelenleg több mint ötszáz katonát állomásoztat Afganisztánban, és ezt számot jövőre hétszázra akarják növelni.

Alexandr Vondra cseh védelmi miniszter bejelentése szerint csak kilencven cseh békefenntartó maradna Koszovóban a NATO-erők (KFOR) részeként, majdnem háromszáz cseh katona az elkövetkező hetekben haza is tér – közölte a cseh védelmi miniszter. A NATO majdnem tízezer békefenntartóval van jelen Koszovóban, de azt tervezik, hogy jövőre a felére csökkentik a katonák számát.

Csehország azért csökkenti a Koszovóban lévő katonák számát, hogy könnyebben tudjanak küldeni egységeket Afganisztánba. A cseh védelmi minisztérium az előző héten jelentette be, hogy kétszáz fővel tervezik növelni az Afganisztánban lévő katonáik számát, a jelenlegi 535-ről. Vondra a hónap elején kijelentette, hogy Afganisztánban “kétségtelenül szükség van, és még nagyjából három évig szükség lesz a cseh katonákra“.

– Független Hírügynökség –

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s