Köszöntöttek és kitüntettek Szikszón

Kovács Karolina Mária a kitüntetéssel
Kovács Karolina Mária a kitüntetéssel - © Fotó: SFL
Szikszó – A szociális szféra dolgozóit ünnepelték Szikszón.

Szikszó önkormányzata első alkalommal tartotta meg a szociális szférákban dolgozók köszöntését a Szociális Munka Napja alkalmából.

Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy szociális munkásnak lenni jóval többet jelent, minthogy párhuzamot lehessen vonni a nagy általánosságban vett munka fogalmával, hiszen az e területen dolgozók egyéni problémákkal szembesülnek, bepillantásuk van családok életébe. Minden tiszteletet megérdemelnek, hiszen olyan tapasztalatokat szereznek hivatásuk közben, amelyeknek alkalmazása az azonnali, az időnként nélkülözhetetlen segítségen túl konfliktuskezelést, válságmegoldást is tartalmaz a hétköznapi életben való boldoguláshoz.

Füzesséri József polgármester köszönetét fejezte ki a városban működő, szociális ellátással is foglalkozó intézmények dolgozói felé, hiszen – mint azt megjegyezte – felelősségteljesen, áldozatkészen, nagy szakmai alázattal végzik munkájukat mindenki megelégedésére.

Köszönet a segítőknek

Radomszki Lászlóné a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság B.-A.-Z. Megyei Kirendeltségének vezetője arról beszélt, hogy ha csak egy ember sorsán sikerül javítani, már nem éltek hiába a szférában dolgozók. A kirendeltség vezetője köszönetet mondott a városvezetés felé, hogy munkájukat a legmesszebbmenőkig támogatják – hozzátéve, hogy ugyancsak hálával tartoznak a szakmai partnerek segítő szándékáért, hiszen ez a munka partneri kapcsolatok nélkül nehezen lenne kivitelezhető.

Az esemény alkalmat adott kitüntetések átadására. A városvezetés elismerésein túl az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kitüntetését vehette át Kovács Karolina Mária, a Bethania Szeretetotthon vezető ápolója az ünnepi eseményen.

ÉM-SFL