Köszöntik a tavaszt a Bárdosban

A nyerteseknek Szencziné Donka Zsuzsanna és Tukacs Istvánné gratulált
A nyerteseknek Szencziné Donka Zsuzsanna és Tukacs Istvánné gratulált
Fehérgyarmat – Bolhapiac és játékos fejtörők színesítették a programot, s bemutatkoztak a versmondók is. Fehérgyarmatról. Az iskolai életből. [.pdf – 50KB]

Fanfárok hangja nyitotta meg az idei Bárdos-hét programját, a fehérgyarmati Bajcsy-Zsilinszky úti általános és művészeti iskola aulájában.

– Félezernyi diák hozzátartozói számára teremtették meg a program szervezői a lehetőséget, hogy a nyílt napon tekintsenek be az iskolában folyó oktató-nevelő munkába – tájékoztatott Balla Kálmánné igazgatóhelyettes, s elmondta, a rendezvény nyitásaként bolhapiacot, s különböző játékos fejtörőket, (Varázsceruza, Találj valakit, aki…, Kutass az interneten) illetve vers- és mesemondó versenyt szerveztek.

Másnap a kicsik Tavaszköszöntőműsora jelentette a kezdetet, majd Tavaszi húsvétváró címmel manuális foglalkozást tartottak, ahol húsvéti dekoráció is készült.

Megemlékeztek továbbá a Költészet Napjáról, ahol az alsós és felsős versmondóverseny győztesei (felkészítők: Kósa Barnabásné és Szárazné Szabó Marianna tanárnők) is bemutatkoztak.

Dr. Balogh Lászlóné fazekas mester irányításával népi mesterségek bemutatója, illetve a Víz világnapjáról szóló természetfilm vetítése színesítette a programot.

A Bárdos-hét záró programja a mai diáknap lesz, melynek szervezését a két végzős osztály diákönkormányzata vállalta.

– Koncz Nóra –