Friss hírek

2008.12.10. 10:19

Eljárásjogi bonyodalmak miatt elmaradt az MTV-ostrom tárgyalása

<p>Eljárásjogi bonyodalmak miatt elmaradt szerdán az MTV-székház ostromlóinak bűnpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A gondot az okozta, hogy az első fokon eljáró PKKB korábban egyesítette az MTV-székház megostromlásával vádolt 39 vádlott ügyét Budaházy György és három társa ügyével, akiket a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásával vádolnak. Az ügyek egyesítéséről szóló végzést azonban a Fővárosi Bíróság megváltoztatta, így a két ügyet ezután is külön kell majd tárgyalni. Az érdekeltek viszont nem értesültek idejében, hogy kinek kell megjelennie a szerdai tárgyaláson, így csupán egyetlen vádlott és három védő volt ott, a sajtó és a média nagy számú, regisztrált munkatársa mellett.</p>

A Magyar Televízió székházát 2006. szeptember 18-án, egy nappal Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgása után ostromolták meg. A tömeg autókat és egy vízágyút is megrongált, illetve felgyújtott, és a köztelevízió székházában is több millió forint kárt okoztak. A tévészékház ostromakor több mint 100 rendőr megsebesült. Az ügyészség 39 vádlottat közérdekű üzem működésének megzavarásával vádol, de többek ellen rongálás és hivatalos személy elleni erőszak miatt is vádat emeltek. Budaházy Györgyöt és három társát rongálással vádolja az ügyészség, mert a vád szerint ők rongálták meg - ugyancsak 2006. szeptember 18-án - a Szabadság téri szovjet emlékművet.

Az MTV-székház ostromának pere csütörtökön folytatódik. Budaházy György és társai perére pedig várhatóan 2009. április 7-én kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!