Köszönjük! Itt vagyunk!

Köszönjük! Itt vagyunk!
Budapest, Debrecen – A skandináv hoki csodacsapat csütörtökön Budapesten, pénteken pedig Debrecenben meccsel.

– Két felkészülési találkozót is vív egymással a Pannon Hoki Gála keretén belül a magyar és a svéd jégkorong válogatott: Pat Cortina együttese először csütörtökön (18.45) a Papp László Sportarénában látja vendégül a ,,három koronásokat”, majd a ,,visszavágóra” Debrecenben, a Főnix csarnokban kerül sor pénteken este (18.00).
– Ilyen még nem volt: volt már itt Kanada, és Szlovákia is, de az aktuális olimpiai és világbajnok csapat még nem járt Magyarország. Ez a csoda is bekövetkezett – nyitotta meg az esemény budapesti sajtótájékoztatóját az ismert rádiós újságíró, Török László.

Egy időben?

Hasonló húrokat pengetett meg Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöke, aki hiszi, hogy a jövőben újabb nagy csapatokat tud a hazai szövetség hazánkba csalogatni. ,,Mert a hazai hokinak szüksége van a példaképekre!” – tette hozzá az MJSZ első embere. Studniczky Ferenc kiemelte: ehhez kell az, is hogy a magyar válogatott méltó ellenfele lehet a skandináv sztár együttesnek.
Kósa Lajos, a második találkozó helyszínének polgármestere elmondta: óriási izgalommal készülnek az eseményre. Sőt! Debrecent a magyar hoki egyik fellegvárává szeretnék a jövőben varázsolni. A hajdúsági település vezetője egyébként ,,érintett” a dologban, hiszen van jégkorongos múltja, jelene. Dömping lesz az nap, azaz pénteken Debrecenben, hiszen a DVSC a Tatabányát fogadja az NB I-ben a magyar-svéd meccsel egy időben. Megegyezés egyelőre nincs az ügyben, a futball meccs halasztásával kapcsolatban, ám némi iróniával megjegyezte, hogy ,,ennyire hülyék, csak mi magyarok lehetünk a Kárpát-medencében…”

Eddig háromszor

– Köszönjük a meghívást.; három éve egyeztetnek az ügyben a felek és most itt vagyunk! – nyilatkozta a svéd válogatott szövetségi kapitánya, Bengt-Ake Gustafsson. – Nekünk is különleges a két meccs, mert a moszkvai vb-re készülünk, míg tudom, hogy a magyaroknak a szlovéniai vb miatt fontos a két találkozó. Vegyes csapattal vagyunk itt: fiatalabb és rutinosabb hokisok alkotják a gárdát. El kell, hogy a mondjam, hogy a két csapat közös múltja elég egyoldalú, hiszen a két nemzeti csapat eddig háromszor találkozott egymással és a magyarok még gólt sem ütöttek. Ezen nem akarunk változtatni. Hogy a vb-n hány hokis lehet ott ebből a csapatból? Nehéz kérdés; tavaly öt játékos volt ebben a helyzetben, ezúttal öt-tíz hokist érinthet az NHL rájátszása miatt.
Kovács Csaba, az MJSZ alelnöke viszont cáfolta azokat a mendemondákat, mely szerint nem Pat Cortina irányítja a magyar válogatottat.


A Magyarország – Svédország találkozó budapesti helyszínére információink szerint minden jegy elkelt.

Tisztességgel
,,Szükség volt az elmúlt napokban véget ért edzőtáborra” – jelentette ki Énekes Lajos, a magyar válogatott másodedzője. Kiderült: tisztes vereségekkel elégedett lenne a szakvezetés, ám néhány esztendeje hasonló helyzetben Szlovákiát letudták győzni Palkovicsék.