Kóstolja meg Magyarországot a Sóstói Múzeumfaluban!

“Kóstolja meg Magyarországot!” címmel tartanak gasztronómiai bemutatót pénteken és szombaton Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban. Magyarország különböző részeiről, és a szomszédos országok határmenti területeiről érkezett csapatok készítik el a vidékükre jellemző ételeket. A rendezvényen három ország főzőcsapatai csaknem 50 féle étellel várják a közönséget.

Csaknem három tucatnyi csapat jelentkezett, mellettük kuriózumnak számítanak a dél-amerikai ízeket Nyíregyházára varázsoló ecuadoriak. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nemzetiségeinek (tirpákok, ruszinok, lengyelek, németek) hagyományos ételein kívül lesz orfűi medvehagymás rőzsehús, tóparti tirpák árvagulyás, cakompakk pandúr módra, hucul borscs, iskei brindzás haluska, vajdasági szárma.

A nyíregyházi veterán motorok és autók szerelmesei kiállítják féltve őrzött járgányaikat, és még főznek is. A Slow Food országos seregszemléjén a “komótos étkezés” hívei találkoznak, cserélik ki tapasztalataikat s fogyasztják el kuriózum-ételeiket.

A program pénteken 13-18 óráig, szombaton 10-től 18 óráig tart. A vendégek kóstolójegyért falatozhatnak.








hirdet�s