Kóstolja meg Magyarországot!

Rákészülés
Rákészülés
Tokaj – Húsz csapat harminc féle étellel várta Tokajban a vendégeket.

A Fesztiválkatlan parkolójában megtartott programot a Tokaji Múzeum, valamint a Kulturális és Konferencia Központ szervezte, a rendezvény kapcsolódott a Magyar Turizmus Zrt. Kóstolj bele a tavaszba országos programsorozatához.

Ínycsiklandó kínálat

Kakastöke pörkölt, délvidéki szárma vagy éppen sárkányleves – ez csak három étel a harmincból, amit megízlelhettek a vendégek szombaton Tokajban.

A Kóstolja meg Magyarországot program a gasztronómiáról szólt, a rendezvényre az ország minden tájáról és a határokon túlról is érkeztek csapatok, hogy megmutassák saját tájjellegű ételeiket. Érdeklődésben sem volt hiány, több mint ezer vendég látogatta meg a Fesztiválkatlan parkolóját, hogy megízlelhesse az akár több száz kilométerről érkezett csapat ételeit.

Illik mellé a tokaji bor

A szervezők nem titkolt célja volt megmutatni azt, hogy minden magyar étel mellé illik egy pohár tokaji, legyen az akár könnyed leves, zsíros főétel vagy éppen egy finom desszert. Fontos volt a helyi gasztronómia népszerűsítése is, a tokaji csapatok többsége valamilyen halétellel készült, erősítve ezzel a város természet adta lehetőségeinek kihasználását.

Napközben verklis húzta a talp, azaz „a tányér alá valót”, a családosok a Fesztiválkatlan játszóterén vagy a mesevölgyben szórakozhattak, a zenét kedvelők pedig könnyű­zenei koncerten szórakozhattak, vagy a kézműves piacon tehettek szert vásárfiára a vendégek.

A Kóstolja meg Magyarországot című rendezvényen hirdette ki internetes szavazásának végeredményét a hegyalja.info is. A turisztikai hírportál Tokaj-Hegyalja legnépszerűbb fesztiválját kereste, a voksolók többsége a Szerencsi Csokoládéfesztiválra szavazott.

ÉM-EJ0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s