KOSÁRLABDA: Véget ért a Dallas bámulatos sorozata

Véget ért a Dallas Mavericks tizenhét mérkőzéses győzelmi sorozata, miután a texasi gárda vesztesen hagyta el a parkettet a Golden State Warriors otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi, magyar idő szerint keddre virradóra rendezett játéknapján.

Az oaklandi Oracle Arénában rendezett találkozót 18 ezren látták a helyszínen, a zömében hazai szimpatizánsok pedig abban bíztak, hogy kedvenceik megszakítják a Mavs szériáját. Ennek megfelelően nekiesett ellenfelének a Warriors, ám az első negyedben még állta a sarat a Dallas, így döntetlennel zárult a játékrész (33-33).

A második (31-18) és a harmadik (34-18) etapban viszont állva hagyta riválisát a rendkívül kiegyensúlyozott, egységes csapatjátékkal előrukkoló vendéglátó, így a zárófelvonás már csak formalitás volt. A hajrában ugyan jócskán faragott hátrányán a megszokotthoz képest gyenge formát kifogó látogató, ám ez a fordításhoz nem volt elegendő.

A kudarc ellenére Dirk Nowitzkiék 52-10-es győzelem-vereség mutatóval büszkélkedhetnek. A német klasszis, aki rendszerint hátán viszi a csapatot ezúttal csupán 13 pontig jutott, a hazaiaknál pedig a 20 pontos Mickael Pietrus mellett Jason Richardson, Al Harrington, Stephen Jackson és Andris Biedrins egyaránt 16 pontot dobott.

NBA, alapszakasz, 126. játéknap, eredmények:
Golden State Warirors – Dallas Mavericks 117-100
Charlotte Bobcats – Orlando Magic 119-108
Memphis Grizzlies – New Jersey Nets 102-103
Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 93-108
Phoenix Suns – Houston Rockets 103-82Sporthírek